Hlavní obsah

Kouč Hanáků Psotka vítal tři velké posily

Petr MarekSport.czPrávo

S trojlístkem posil, útočníky Varadim (Plzeň), Heinzem (Ferencváros) a gólmanem Zlámalem (Udine), zahájila přípravu na nadcházející ligový ročník Sigma Olomouc.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Olomouce Zdeněk Psotka přivítal tři posily.

Článek

„Jde o rok největších přestupů v historii Sigmy. Trenér měl nějaké požadavky a my mu je splnili tak, aby mohl dosáhnout stanoveného cíle, tedy účasti našeho týmu v Evropské lize,“ řekl k tomu šéf olomouckého klubu Josef Lébr.

Nováčky v áčku jsou i dorostenci Nekuda s Vavříkem, naopak chyběli Šultes, jenž odešel do Polonie Varšava a Hořava, který je s reprezentační jednadvacítkou na evropském šampionátu v Dánsku.

Kouč Zdeněk Psotka avizuje ještě další posily – jednoho defenzivního hráče z Česka a také zahraniční akvizici. Jména však za žádnou cenu neprozradil. „V prvním případě se již řeší jen formality, hráč se do přípravy zařadí ve středu, druhý přijde v horizontu několika dalších dnů. Navíc průběžně budeme zkoušet mladé nadějné kluky z jiných, i zahraničních klubů,“ uvedl Psotka.

Sigma se bude nejprve připravovat v domácích podmínkách. „Po čtrnáctidenním kondičním bloku odehrajeme první přípravné zápasy se slovenskými celky Žilinou a Banskou Bystricí, pak budeme trénovat opět v Olomouci a na závěr nás čeká herní soustředění v Rakousku, kde se utkáme s Herthou Berlín a dalšími dvěma dosud zatím neurčenými soupeři,“ řekl Psotka.

Reklama

Související témata: