Hlavní obsah

Brankář Šebek opustil Chelsea a stane se posilou Jablonce

Fotbalisty Jablonce posílí brankář Jan Šebek, který poslední dva roky strávil v rezervním týmu londýnské Chelsea. Na severu Čech podepíše smlouvu na tři roky. Informoval o tom hráčův agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest Group.

Foto: internet, ČTK

Jan Šebek

Článek

Dvacetiletý brankář odešel do Chelsea v šestnácti letech z Tachova, odkud předtím hostoval v dorostu Plzně. Po dvouletém rozkoukávání v londýnském velkoklubu podepsal v červnu 2009 dvouletou profesionální smlouvu a začal se připravovat s prvním týmem po boku Petra Čecha.

Přes něj se však do sestavy nikdy nedostal a nastupoval za rezervní mužstvo. Tomu v uplynulé sezoně pomohl k triumfu v lize rezervních týmů. O poslední zápasy však přišel kvůli zranění.

Nyní mu však smlouva skončila a je tak volným hráčem. "Pro Honzu byla Chelsea obrovská zkušenost. Pravidelně nastupoval za rezervu, byl i několikrát s prvním týmem na zápase a mohl se připravovat s áčkem i s nejlepší juniorkou v Anglii," uvedl v tiskovém prohlášení Kolář.

"Teď přišel čas, kdy by měl být více na očích. Má nakročeno do nové jednadvacítky, a proto jsme společně zvolili Jablonec, který dává mladým hráčům prostor," dodal.

Reklama

Související témata: