Hlavní obsah

Fotbalisty Slovácka posílil slovenský středopolař Poliaček

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Fotbalisty Slovácka posílí slovenský středopolař Miroslav Poliaček ze Senice, který se dnes zapojil po dovolené do první společné přípravy prvoligového týmu před novou sezonou. Kouč Miroslav Soukup měl na prvním tréninku k dispozici 20 hráčů a tři brankáře. Chyběli pouze útočník Ilja Nestorovski, který přiletěl po dohodě teprve dnes do Prahy, a zraněný Jiří Perůtka. Ten rehabilituje a připravuje se individuálně.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fotbalisté Slovácka mají novou posilu.

Článek

"Poliaček je obounohý fotbalista s dobrou střelou i technikou. Umí zahrávat dobře standardní situace. I když v poslední době v Senici moc nehrál, měl by být posilou. Slibuji si od něj, že nahradí agresivitou ve středu pole Jiřího Valentu nebo Urbánka," řekl Soukup na setkání s novináři. "Poliaček není rozhodně naší poslední posilou. Jednáme ještě o dalším vyztužení týmu o kvalitního hráče do každé řady," dodal kouč.

Bližší jména ale Soukup zatím neuvedl, neboť jednání ještě nejsou uzavřena. Stejně jako v loňském roce přijdou také hráči na zkoušku. Jako první zamířili na Moravu egyptský útočník Zahran, jenž studoval v Anglii a připravoval se i v týmech Manchesteru City a Crystal Palace. Dalším hráčem na zkoušku je český útočník Tomáš Vlček, který naposledy působil v Ružomberku.

"V průběhu týdne ještě přijdou další dva útočníci ze zahraničí z Běloruska a Polska. Máme také v hledáčku dva útočníky z české ligy. Kádr by měl dostat definitivní podobu před odjezdem na herní soustředění v polovině července do Rakouska," tvrdí Soukup, jenž vedle útočníků klade důraz i na posílení defenzivy.

"V loňské sezoně jsme dostávali často zbytečné góly. Nechceme opakovat stejné chyby, a proto chceme zadní řady posílit hráčem, který by upevnil obranu," přiblížil Soukup, kam chce směřovat posílení kádru.

První tři týdny bude Slovácko trénovat v domácím prostředí. V sobotu čekají hráče první dvě utkání: jeden výběr se od 10:30 střetne v Kunovicích s Vracovem a druhý tým bude hrát od 15:00 ve Spytihněvi. Zatím ještě nejsou doplněni soupeři při herním soustředění od 13. do 17. července v Rakousku.

Reklama

Související témata: