Hlavní obsah

Liberec začal přípravu s Šilhavým, tým zatím posílil jen Blažek

LIBEREC

Jedinou novou tváří mezi fotbalisty Liberce při zahájení přípravy byl trenér Jaroslav Šilhavý. Ten zatím neplánuje výraznější změny v sestavě, jedinou posilou je tak dosud navrátilec z hostování v kyperské Larisse Jan Blažek, který se do tréninku zapojí 1. července. Klub si pozve na testy i tři cizince.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jaroslav Šilhavý, trenér Liberce

Článek

Na úvodním tréninku pod vedením Šilhavého, který přišel z Českých Budějovic jako náhrada za Petra Radu, chyběli zranění Nezmar, Kelič, Krystan, Vlasko a Vojta. Neúčastnili se ani reprezentanti do 21 let Dočkal, Vácha a Gecov.

Právě Gecov by se do Liberce již nemusel z mistrovství Evropy vrátit, jelikož o něj výrazně usiluje Sparta. "Dostali jsme nabídku, ale žádná jednání neprobíhají. Jednak máme na stole ještě jednu nabídku ze zahraničí, především se ale Marcelova cena zvyšuje každým jeho výkonem na mistrovství Evropy," uvedl ředitel klubu Libor Kleibl.

Liberecký obránce Theodor Gebre Selassiefoto: ČTK/Radek Petrášek

Otazník visí nad budoucností některých starších hráčů, kterým končí smlouva. "Tento týden si s nimi sedneme a budeme jednat o jejich dalším působení ve Slovanu. Nebudu předjímat, jak jednání s těmito hráči dopadne. Všechny varianty jsou otevřené," dodal Kleibl.

Trenér Šilhavý má v plánu posílit tým především v útoku. "Chtěl bych, abychom divákům nabízeli atraktivní a pohledný fotbal. Chceme navázat na to dobré, co zde zanechal trenér Petr Rada. Uvidíme, jak bude kádr vypadat na začátku sezony. Rád bych kvalitního hráče do útoku. Další případné změny v kádru budeme teprve řešit. Hodně bude záležet, jak se podaří udržet tým pohromadě," řekl Šilhavý.

Již ve středu vyrazí Liberečtí na první soustředění do Hrabětic, v půli července je pak čeká další tréninkový kemp v rakouském Kaprunu.

Liberecký brankář David Bičíkfoto: ČTK/Radek Petrášek

Reklama

Související témata: