Hlavní obsah

Hora začal přípravu na Slavii, večer už byl hráčem mistrovské Plzně

PRAHA

Šlo to hodně rychle. V pondělí fotbalová Plzeň deklarovala svůj zájem o Jakuba Horu. Talentovaný dvacetiletý útočník z Mostu hostoval celou minulou sezónu ve Slavii, s níž také v úterý ráno zahájil letní přípravu na nový ročník. A v úterý večer už byl hráčem mistrovské Viktorie, kde se dohodl na tříleté smlouvě.

Foto: Petr Horník, Právo

Jakub Hora ze Slavie (vlevo) a Milan Petržela z Plzně

Článek

Pondělí zátěžové testy se Slavií, úterý dopoledne první trénink v Edenu se sešívanými. A v úterý navečer přestup do Plzně. To byl kolotoč posledních hodin Jakuba Hory, až do té doby kmenového hráče Mostu.

„Ano, získali jsme dalšího hráče pro boj v předkolech Ligy mistrů i domácích soutěžích. Novou posilou mistrovského týmu se stal dvacetiletý útočník Jakub Hora, který do Viktorie přichází na přestup z Mostu. Plzeňský klub se s hráčem dohodl na tříletém kontraktu,“ oznámil redakci Sport.cz plzeňský obchodně-marketingový manažer Jaromír Hamouz.

„Více informací přineseme během středy, kdy bude nová posila na stadiónu ve Štruncových sadech představena,“ dodal Hamouz.

Plzeň ztratila reprezentanta Jana Rezka, který odešel na roční hostování na Kypr. Místo něj v pondělí představila čerstvého reprezentanta Václava Horu, který přišel do Viktorie z Hradce Králové rovněž na roční hostování s opcí.

„Zájem máme ještě o Horu. Pokud přijde i on, budu s posílením spokojený,“ avizoval v pondělí trenér Pavel Vrba.

Jeho varovná slova pochopitelně zaregistroval jeho slávistický kolega Michal Petrouš. „Bylo by mi líto, kdyby Kuba do Plzně odešel. Věřím, že zůstane ve Slavii,“ konstatoval Petrouš v úterý kolem půl desáté dopoledne před tréninkem v Edenu.

Přání se mu nesplnilo, Plzeň po šesté hodině večer oznámila jméno další posily...

Reklama

Související témata: