Hlavní obsah

Sparťan Hejda střídá hostování, po Jablonci zamíří do Příbrami

PRAHA

Na svou chvíli v letenské sestavě si ještě musí počkat. Jak klubové stránky oznámily, sparťanský stoper Lukáš Hejda s týmem neodcestoval na soustředění do Rakouska. Jedenadvacetiletý obránce se totiž zapojil do přípravy fotbalové Příbrami, se kterou Sparta vyjednává o Hejdově hostování. Na jaře obránce hostoval v Jablonci.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Sparťan Lukáš Hejda (vzadu) brání Adama Varadiho z Ostravy.

Článek

Český vicemistr měl na začátku letní přípravy čtyři stopery - Řepku, Brabce, Zápotočného a Hejdu. Novinkou je, že Řepka na rozdíl od minulosti nezahájil jako jasná jednička, své místo v základní sestavě si musí uhájit.

„Začínají na stejné startovní čáře. Z těch čtyř zatím ztrácí jen Hejda, protože byl na hostování v Jablonci a moc tam nehrál. Kdo bude hrát, se rozhodneme až podle přípravy. Vzhledem k jeho věku si nemůžeme dělat plány na příští pětiletku s Tomášem Řepkou na stoperu. Buď mu řeknu, že zůstává jedničkou, nebo mu oznámím, že začne sezónu jako trojka. Kvůli Tomášovi se přece nezastaví zeměkoule,“ avizoval minulý týden první trenér Martin Hašek.

Ještě před odjezdem do Rakouska se tedy situace zjednodušila, nejmladší ze čtyřlístku třem zkušeným stoperům na paty šlapat nebude.

Na hostování v Jablonci si Lukáš Hejda na jaře moc nezahrál. V severočeském klubu patřil mezi náhradníky a v ligových zápasech šestkrát střídal na několik minut.

V Příbrami bude i v další sezóně pokračovat na hostování sparťanský útočník Milan Jurdík, jenž zde strávil i uplynulý soutěžní ročník. Sparta dále jedná o přestupu záložníka Josefa Divíška, jehož hostování v Příbrami by se mělo změnit v trvalý přestup.

Týmu od Litavky se po sezóně rozpadla téměř celá obrana - Jakub Štochl přestoupil do Jablonce a Stanislav Nohýnek s Markem Plašilem neprodloužili smlouvy.

Reklama

Související témata: