Hlavní obsah

Koubka potěšil výkon Boleslavi v Čelákovicích jen z poloviny

MLADÁ BOLESLAV

Velmi dobře vstoupili fotbalisté Mladé Boleslav do přípravy na novou sezonu, když v konkurenci Slavie, Jablonce a Hradce Králové obhájili vítězství na turnaji v Čelákovicích. Trenér Miroslav Koubek však byl spokojen jen na půl, protože ve dvou poločasech ze čtyř ho hra týmu neuspokojovala.

Foto: Drahoslav Ramík, ČTK

Trenér Mladé Boleslavi Miroslav Koubek

Článek

"Byl jsem spokojený s prvním poločasem prvního utkání a s druhým poločasem ve finále. Ostatní dva poločasy nám ale příliš nevyšly," řekl Koubek po zisku putovního poháru starosty Čelákovic. "Nehráli jsme na výsledek. Hlavním záměrem pro nás bylo rozložit herní zatížení na celý kádr," dodal.

Mladoboleslavští začali turnaj nejtěsnější výhrou nad Slavií, o které rozhodl gólem Kulič už ve čtvrté minutě. Ve finále pak Mladá Boleslav už po jedenácti minutách prohrávala s Jabloncem o dvě branky, po změně stran však po trefách posily Wojnara a Táborského vyrovnala a nakonec rozhodla v penaltovém rozstřelu.

"Začátek finále nám utekl z nedostatku zkušenosti," mínil Koubek. "Těší mě, že se s tím tým popral a nepříznivý vývoj utkání obrátil. Každý úspěch se počítá, ale nepřeceňoval bych ho. Je to přeci jen začátek naší mise," dodal.

Koubek má za sebou první týden na lavičce Mladé Boleslavi, zatím prý o výraznějších změnách neuvažuje. Pouze Wojnar se Štohanzlem přišli zacelit mezeru po Mendym a tým doplnil brankář Jakubov. "Mojí filozofií v tomto létě je, pokud možno do mužstva moc nesahat. Samozřejmě mě mrzí odchod Mendyho. Proto jsem rád, že už tady máme Štohanzla. Chci, aby mužstvo zůstalo co nejvíce pohromadě s doplněním na dvou až třech postech," uvedl Koubek.

Zájem má o stopera Nevese, kterého zná ze společného působení v Baníku Ostrava. "Je potřeba zvýšit konkurenci v obranné řadě. Přiznávám, že Nevese jsem osobně kontaktoval a následně také vedení boleslavského klubu, ale výsledek je zatím velká neznámá," dodal.

Reklama

Související témata: