Hlavní obsah

Dukla zahájila přípravu i se Švejdíkem, zkouší mladého Španěla

PRAHA

Fotbalisté Dukly Praha dnes zahájili přípravu před návratem do první ligy. Na prvním tréninku po dvoutýdenní pauze se představili také tři noví hráči včetně obránce Ondřeje Švejdíka ze Sparty. Záložníci Antonín Holub z Kladna a Španěl Juan Carlos Carretero z Villarrealu jsou v klubu na testech.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Radost fotbalistů Dukly

Článek

Osmadvacetiletý stoper Švejdík byl od ledna ve Spartě, kde se však neprosadil. Odchovanec Opavy předtím působil v Bohemians, Mladé Boleslavi, odkud v roce 2006 zamířil do nizozemského Groningenu. Do Dukly přichází na roční hostování.

"Očekáváme, že Švejdík vnese do našich zadních řad zkušenost, klid a rozvahu v rozehrávce, jak to známe z holandského fotbalu. Bude posilou pro naši defenzivu," řekl generální ředitel Dukly Michal Šrámek na klubovém webu.

Další dva hráči jsou v Dukle na testech. Pětadvacetiletý Holub však není na Julisce nováčkem, neboť zde už hostoval v roce 2007. Pak se vrátil do Kladna, s nímž odehrál v první lize 46 zápasů a vstřelil tři góly. I v uplynulé sezoně patřil k oporám týmu, ale sestup do třetí ligy neodvrátil.

Dukla testuje i devatenáctiletého Carretera, který prošel mládežnickou akademií předního španělského klubu Villarreal. Předtím působil v celku C.P. Flecha Negra.

"Španělský fotbal se vydal na cestu, po které chceme v budoucnu kráčet také my. Proto spolupracujeme s tamními kluby. Carretero k nám přinese trochu direktivy španělského fotbalu. A my jsme klub, který je na začátku cesty za španělskou vizí," řekl Šrámek.

Do přípravy se naopak už nezapojili Dani Chigou, který neprodloužil smlouvu, Martin Macháček, jenž přestupuje do Příbrami, a brankář Jakub Jakubov. Ten odchází do Mladé Boleslavi. Končí také Ondřej Kučera a David Radosta, který bude hostovat ve Vlašimi.

Reklama