Hlavní obsah

Vrba nebude mistry v Rakousku tak dřít, Plzeň čeká na kvalifikaci i Čišovského

WESTENDORF

Tři zápasy během devíti dní a příprava na kvalifikaci Ligy mistrů. To jsou hlavní body soustředění fotbalistů Viktorie Plzeň v Rakousku. Jejich dočasným domovem se stal hotel Schermer v městečku Westendorf. Český mistr tady bude ladit formu před blížícími se kvalifikačními zápasy o Ligu mistrů a nadcházejícím ročníkem Gambrinus ligy. Další posilou Plzně se stane slovenský stoper Marián Čišovský z Temešváru.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kapitán Plzně Pavel Horváth slaví titul.

Článek

Výprava plzeňských fotbalistů odcestovala do Rakouska po pondělním dopoledním tréninku a společném obědě již bez Tomáše Hájovského a Jakuba Dvořáka, kteří by měli během podzimu působit v druholigovém Baníku Sokolov. Kromě tréninkových jednotek čekají na svěřence trenéra Pavla Vrby tři přípravné zápasy. V tom prvním, tuto středu, se Viktoria utká s rumunskou Kluží.

Dvojnásobný mistr Rumunska a účastník Ligy mistrů v sezóně 2008/09 není pro viktoriány žádnou neznámou. Oba týmy se utkaly v létě roku 2007. Tehdy výběr Stanislava Levého sehrál s rumunským týmem nerozhodnou partii, zápas končil 1:1.

Program zápasů Plzně v Rakousku
29. června - Kluž, 2. července - Maccabi Haifa, 5. července - Neftči Baku

Zatímco v úvodních zápasech letní přípravy dostávali všichni hráči od trenéra Vrby zhruba stejný prostor, v Rakousku se již bude krystalizovat sestava. „Pochopitelně to budeme přizpůsobovat tomu, že nás čeká kvalifikace Ligy mistrů,“ potvrdil Pavel Vrba pro klubové stránky. Kouč zároveň naznačuje, že tréninky budou více zaměřeny na nácviky herních situací. „Budou i objemově menší, než tomu bylo v prvním bloku přípravy.“

Druhým soupeřem bude v sobotu 2. července izraelský tým Maccabi Haifa, stejně jako Viktoria účastník předkola Ligy mistrů. Poslední zápas sehrají viktoriáni 5. července s ázerbájdžánským Neftči Baku, jehož ve druhém předkole Ligy mistrů čeká Dinamo Záhřeb.

Václava Pilaře (vlevo) uvítal v Plzni šéf klubu Tomáš Paclík.foto: Viktoria Plzeň

Pilař s Horou na pokoji nováčků

Poprvé s týmem odcestoval i Václav Pilař, který přišel do Plzně minulý týden. „Těším se. Přece jen první týden jsem se seznamoval s prostředím, kabinou, herním stylem. V Rakousku to bude více zaměřeno na herní věci, což je vždy příjemnější,“ přiznává dvaadvacetiletý útočník, který bude hotelový pokoj obývat společně s dalším nováčkem týmu, Jakubem Horou.

„Já budu na pokoji také mladíkem,“ hlásí se šibalským úsměvem František Ševinský. „S Romanem Pavlíkem,“ dodává po krátké pauze. „Jsme už pravidelná dvojka.“

Zatímco Ševinský bude na pokoji s „mladíkem“ Pavlíkem, Pavlu Horváthovi pravidelný spolunocležník Jan Rezek odešel na Kypr. „Také jsem o tom přemýšlel, že teď budu na pokoji sám. Zatím se ke mně nikdo na pokoj nehlásil, tak uvidíme,“ žertuje.

Další posilou bude stoper Čišovský

Posilování kádru však Plzeň ještě nekončí. Další novou tváří se stane jedenatřicetiletý slovenský stoper Marián Čišovský, který hrál naposledy pod trenérem Uhrinem v rumunském Temešváru, kde byl spoluhráčem českého útočníka Magery.

Temešvár nedostal licenci, Čišovského tedy chtěl kouč Jarolím získat do Slovanu Bratislava. Nakonec mu ho ovšem vyfoukla Plzeň. „Zatím mohu jen potvrdit, že během úterý bychom měli podepsat smlouvu s jednou významnou posilou,“ řekl plzeňský mluvčí Jaromír Hamouz pro Sport.cz.

Před svým angažmá v Temešváru působil Čišovský v Humenném, Interu Bratislava, MŠK Žilina a Artmedii Petržalka.

Reklama

Související témata: