Hlavní obsah

Kladrubský: Ve Spartě jsem neviděl budoucnost, Slovan je výzva

BRATISLAVA

Fotbalový záložník Jiří Kladrubský je plný chuti vrhnout se do nového angažmá ve Slovanu Bratislava, které pro něj po překvapivém odchodu z pražské Sparty prý není krokem zpět. Pětadvacetiletý defenzivní univerzál se na slovenskou výzvu těší i proto, že ve Spartě v posledních dvou sezonách i vinou zranění kolena ztratil stálé místo v sestavě.

Foto: Petr Horník, Právo

Fotbalisté Léonard Kweuke (vlevo) a Jiří Kladrubský se radují z branky.

Článek

Rád tak v mistrovském Slovanu podepsal tříletý kontrakt. Klub za Kladrubského údajně zaplatil deset milionů korun, fotbalista bere angažmá jako velkou šanci. "Ve Spartě jsem neviděl žádnou perspektivu, respektive světlou budoucnost. A jsem rád, že jsem se stal součástí největšího a nejsilnějšího klubu na Slovensku," citoval dnes Kladrubského server profutbal.sk. Dřívější český reprezentant si prý po přestupu finančně polepší. "Podmínky mám lepší než ve Spartě," pochvaloval si.

Kladrubský, který v české lize nasbíral v Českých Budějovicích a Spartě 113 startů a vstřelil sedm branek, netají, že si za čtyři roky ke Spartě vytvořil až srdeční vztah. Teď bude spolupracovat s trenérem Karlem Jarolímem, zapřisáhlým slávistou. Oba však mají jeden společný cíl: touží se kvalifikovat do hlavní soutěže Ligy mistrů, byť Slovan začíná už ve druhém předkole, stejně jako český mistr Plzeň.

Hlavně pravidelně hrát

První překážkou pro Kladrubského a spol. bude kazašský Tobol Kostanaj. "Chci pravidelně hrát, pokud možno už v předkole Ligy mistrů a pokusit se dostat do skupinové fáze Ligy mistrů. A samozřejmě opět získat slovenský double," nastínil Kladrubský, který se ve Slovanu potkal s bývalými spoluhráči ze Sparty Igorem Žofčákem či Mariánem Hadem.

V sestavě by se Kladrubský, který si dvakrát zahrál i v reprezentaci, rád uchytil na postu defenzivního záložníka, kde právě ve Spartě dostával minimum příležitostí. "Jsem rád, že do Slovanu přicházím jako posila právě na tento post. Když bude potřeba, abych hrál jinde, nemám s tím ale problém," dodal Kladrubský, který ve Spartě často alternoval jako krajní obránce.

Reklama

Související témata: