Hlavní obsah

Řebíček tvrdí, že už do Slavie vložil desítky milionů korun. Teď chce porážet Spartu

PRAHA

Spolumajitel fotbalové Slavie a bývalý ministr dopravy Aleš Řebíček tvrdí, že do pražského celku už investoval desítky milionů korun a že chce v klubu působit dlouhodobě. Věří, že se mu společně s majoritním vlastníkem skupinou Natland brzy podaří vyřešit zbylé slávistické dluhy a že Pražané do začátku další sezony budou mít nového generálního sponzora. Slavia podle něj má na to, aby v nadcházejícím ročníku uhrála 50 až 60 bodů.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Fotbalisté Slavie během tréninku v Edenu

Článek

Řebíček se spolu Natlandem finančně podílel na záchraně Slavie a před dvěma týdny se jim podařilo uzavřít dohodu s bývalým majitelem klubu britskou firmou ENIC. Noví slávističtí vlastníci uhradili ENIC dluh ve výši asi 100 milionů korun a odkoupili od britské společnosti její šestnáctiprocentní podíl, který stále v klubu držela. Řebíček má ve Slavii třicetiprocentní podíl, Natland 70 procent.

"Celkem jsem do Slavie vložil už desítky milionů korun. Něco mě samozřejmě stály akcie a pak jsem se podílel i na řešení některých závazků Slavie. A rozhodně jsem ty peníze neplatil proto, abych se teď díval, jak jde Slavie od porážky k porážce. Chci, aby se klub choval racionálně, ale zároveň musíme udržet kvalitu a držet krok s těmi nejlepšími," řekl Řebíček v rozhovoru pro web slavistickenoviny.cz.

Ve Slavii prý má podíl, který mu zaručuje dostatečný vliv na společnost. Tvrdí, že chce v klubu chce setrvat delší dobu. "Chci být ve Slavii dlouhodobě. Těším se na to, je to práce, která mne bude bavit," prohlásil Řebíček.

Slavia stále dluží

I po vyrovnání s ENIC Slavii stále tíží velké dluhy, ale Řebíček věří, že se závazky postupně podaří vyřešit. "Nezastírám, že začátky budou napjaté. Ale věřím, že se nám podaří dostat všechny náklady pod kontrolu a získat nějaké dodatečné příjmy, které ekonomickou situaci klubu rychle zlepší," uvedl Řebíček.

Do startu nadcházejícího ligového ročníku by podle něj Slavia mohla mít nového generálního sponzora. "Od začátku mého angažmá ve Slavii nedělám nic jiného, než že neustále s někým jednám. Věřím, že do začátku ligy bude mít Slavia nového generálního sponzora a řadu dalších partnerů," konstatoval Řebíček.

Tvrdí, že pražský celek má na to, aby se v novém ročníku pral o pohárové pozice. "V minulých letech se pásmo záchrany pohybovalo zhruba mezi 25 a 30 body. To by mužstvo se značkou, historií a kvalitou Slavie mělo získat v podzimní části sezony," uvedl Řebíček. "Záchranou moje ambice neskončily. Chci se Slavií hrát když ne o titul, tak aspoň o poháry. A chci porážet Spartu v derby," doplnil.

Slavia podle něj neplánuje žádnou velkou obměnu kádru. "Musíme zůstat racionální, Slavii pořád ještě tíží další dluhy. Nějaké posily ale budou, zvlášť když asi o některé naše hráče, Čelůstku a Černého, bude teď asi velký zájem. Posil nebude moc, ale když se trefíme, jsem pro příští sezonu optimista," uvedl Řebíček.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články