Hlavní obsah

Fotbalová Sparta získala mladého obránce Adamce z Juventusu

Fotbalová Sparta získala mladého obránce Luboše Adamce, který poslední rok strávil v juniorském týmu Juventusu Turín. Nadějný zadák, který se v červnu představil na mistrovství světa hráčů do 17 let v Mexiku, na Letné podepsal tříletou smlouvu. ČTK to dnes řekli hráčův zástupce Jiří Müller a personální ředitel Sparty Jakub Otava.

Článek

"Luboš má perspektivu, je pro nás investicí do budoucna. Nechceme kupovat pouze hotové hráče pro A tým. Jde také o to, abychom si sami hráče dokázali vychovat," řekl Otava. Adamec už za novými spoluhráči přijel na soustředění do Rakouska, ale nyní dostane několik dní dovolené, aby nabral síly po světovém šampionátu, kde mladí Češi pod vedením trenéra Josefa Csaplára skončili v základní skupině.

Adamec by se měl během sezony podle Otavy připravovat spíše s týmem druholigové sparťanské rezervy. Mladý obránce je už šestou letní posilou českého vicemistra. Před ním přišli levý bek či záložník Martin Juhar, obránce Vlastimil Vidlička, brankář Luboš Kamenár, útočník Miroslav Slepička a obránce Jakub Brabec. V nejbližších dnech by Pražané mohli dotáhnout také přestup svého odchovance a záložníka Milana Jiráska, který působí v Interu Milán, ale do prvního týmu se neprobojoval.

Reklama

Související témata: