Hlavní obsah

Zájem o Blažka sílí, na Letnou možná Kinský

PRAHA

K pohybu brankářů mezi Spartou a Libercem dojde s největší pravděpodobností už v zimě, nejpozději ale v létě. Roste totiž zájem ze zahraničí o Jaromíra Blažka, který hájí branku českého mistra a je dvojkou v reprezentaci. Nahradit by ho měl liberecký Antonín Kinský.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Gólman Sparty Jaromír Blažek zřejmě již brzy trávník na Letné opustí.

Článek

"Zájemci se skutečně hlásí, ale zatím nedošlo ke konkrétním jednáním. Blažek je naším klíčovým hráčem, takže jeho odchod nevidím dřív, než v létě. Pokud by přišla mimořádná nabídka už v zimě, museli bychom na Letnou přivést gólmana, kterého máme vytipovaného," řekl prezident Sparty Vlastimil Košťál.

O Blažka je zájem z Německa, Ruska, Francie a také z Atlétika Madrid. Kinský je oním Spartou vytipovaným gólmanem. První kontakty už proběhly a obě strany netají zájem. Kinský, reprezentační trojka, se nedohodl s vedením Slovanu na podmínkách prodloužení smlouvy, která mu v létě vyprší a bude volným hráčem. Liberec podle informací Práva už jedná s Petrohradem o slovenském brankáři Kamilu Čontofalském. Chtěl by vše stihnout ještě v zimě, aby Kinský neodešel úplně zadarmo.

O Hübschmana zájem v Juventusu

Sparta už se připravuje na zimní přestupový termín. "Určitě odejde nejméně jeden hráč, ale zatím nemohu být konkrétní. Velký zájem o naše fotbalisty je z Ruska. Samozřejmě máme vytipované hráče, které bychom chtěli na Letnou přivést," konstatoval Košťál.

Odejít by mohl již zmíněný Blažek, ale také Sionko, který se v Rusku líbí. Hübschmana si zase obhlíželi zástupci Juventusu. Na Letnou by mohl přijít například ostravský Pospěch nebo zlínský Vidlička. Sparta se netají tím, že měla možnost získat Heinze, ale přednost dostal Gluščevič. K posílení ofenzívy by však rovněž mělo dojít. V kuloárech se mluví o Pacandovi či Lafatovi, ale také o možném návratu Dorta, který našel střeleckou mušku v Opavě.

Reklama

Související témata: