Hlavní obsah

Fotbalové přípravy startují. Po letech uvidí v Dolíčku i Duklu

PRAHA

Přípravné zápasy klubů první fotbalové ligy se rozjely naplno. Za tři týdny startuje domácí profesionální sezóna, a tak týmy po úvodních kondičních trénincích až na výjimky už většinou nacvičují herní záležitosti a střídají soupeře. Některé na soustředění v zahraničí, další na domácích trávnících.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Klokani přivítají ve vršovickém Dolíčku po letech Duklu.

Článek

Nejzajímavější soupeři čekají kluby, které se připravují na evropské poháry v Rakousku. Mistrovská Plzeň narazí v sobotu na Maccabi Haifa, ve stejný den se Jablonec utká s Dněpropetrovskem a Sparta v neděli nedlouho před startem rakouské ligy prověří Rapid Vídeň.

Do herní přípravy se během dvou nejbližších dnů zapojí čtrnáct prvoligových klubů, Teplice se představí v pátek. Fanoušci se mohou těšit i na první vzájemné souboje klubů z nejvyšší soutěže. Především oba nováčkové se pustí do přípravy střemhlav: v Dolíčku se po letech bude hrát derby mezi Bohemians 1905 a Duklou Praha, Žižkov se postaví Mladé Boleslavi. Na libereckém stadiónu U Nisy bude k vidění souboj Příbram - Liberec.

Přípravu během víkendu neplánují pouze slávisté, kteří završí kondiční týden v Krkonoších. Už v úterý se ale svěřenci Michala Petrouše představí na tradičním turnaji v Nové Včelnici.

Víkendový program:
Sobota 2. července:
10:00, Hradec Králové - Vlašim (Hořice),
10:30, Slovácko - Trenčín (Kunovice), Bohemians 1905 - Dukla Praha (10:30, Dolíček),
11:00, Žižkov - Mladá Boleslav (Rejšice), Příbram - Liberec (Liberec),
15:00, Olomouc - Podbrezová (Vigantice),
16:00, Zlaté Moravce - Ostrava,
17:00, Plzeň - Maccabi Haifa (Rakousko),
18:00, Olomouc - Žilina, Dněpropetrovsk - Jablonec (Rakousko).
Neděle 3. července:
17:00, Dolní Bečva - Olomouc,
17:30, Sparta Praha - Rapid Vídeň (Rakousko).

Reklama