Hlavní obsah

Praha 10 o půl roku odložila jednání o koupi Ďolíčku

PRAHA

Zastupitelé Prahy 10 o půl roku odsunuli jednání o tom, zda městská část odkoupí vršovický Ďolíček. Majitelé stadionu podle zastupitele Petra Vozobuleho (Desítka pro domácí) potvrdili "vůli jej prodat". K dalším jednáním potřebuje vypracovat znalecký posudek. Návrh na řešení problematiky má Vozobule předložit do konce roku. Rozhodlo o tom na posledním jednání zastupitelstvo městské části.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fanoušci fotbalistů Bohemians 1905

Článek

Nové vedení Prahy 10 deklarovalo snahu odkoupit stadion ve svém programovém prohlášení, k záměru se později přihlásilo i zastupitelstvo. Pro Ďolíček tak chtějí zachránit prvoligový fotbal. Vyjednávat s majiteli má za úkol Vozobule, který se do zastupitelstva dostal na kandidátní listině Desítky pro domácí. Stranu založili fotbaloví fanoušci.

"Majitelé potvrdili vůli stadion prodat. Nedisponují dostatečnými finančními prostředky, hrozí proto jeho další chátrání," řekl Vozobule na jednání zastupitelstva. Majitelem stadiónu je společnost Bohemians Real.

Své kolegy Vozobule požádal o prodloužení termínu, který vypršel na konci června. K němu měl předložit návrhy řešení situace.

Oblíbený stadion Ďolíček, na kterém ještě loni hrál klub Bohemians 1905 své ligové zápasy, nesplňuje parametry stanovené fotbalovým svazem. Majitel neměl peníze na rekonstrukci, klub se proto přestěhoval do Edenu, kde hraje i Slavia.

To ale vyvolalo ostré protesty příznivců "klokanů" i Slavie, pořádali dokonce společné demonstrace. Fotbaloví fanoušci nakonec založili vlastní politickou stranu Desítka pro domácí.

Reklama

Související témata: