Hlavní obsah

Řepka se pere o místo v sestavě Sparty, ale co bude, neví...

PRAHA/WINDISCHGARSTEN

Už jen dva dny zbývají sparťanům na soustředění v Rakousku. Neoblíbená letní příprava skončí a pomalu začne sezóna. Tým z Letné čeká kromě domácí nejvyšší soutěže i předkolo Evropské ligy. Trenéři hledají optimální sestavu a ostře sledovaný je boj o místa ve stoperské dvojici. Hodně často padá otázka, zda si kapitán týmu Tomáš Řepka udrží svoje místo v základní sestavě a jestli vůbec na Letné zůstane...

Foto: Petr Hloušek, Právo

Tomáš Řepka

Článek

„Mám ještě rok smlouvu, takže jsem v pohodě. Jestli budu hrát, to je otázka hlavně pro trenéry. Nejvíc toho zatím odkopal Erich Brabec, ale nemohu si na nevytíženost stěžovat. Tomáš Zápotočný i já jsme měli drobné zdravotní potíže, tak si to vzadu zkusili Martin Abena a Luboš Hušek, který už je po vážném zranění fit. My čtyři jsme toho na místě stoperů odehráli zhruba stejně," řekl pro Sport.cz a Právo sedmatřicetiletý Řepka.

O tom, jak bude vypadat základní stoperská dvojice pro ligu, se podle něj rozhodne ve finále přípravy doma. "Konkurence je větší, než v minulé sezóně, i když Luboš s Martinem jsou hlavně záložníci. I tak zůstáváme na dvě místa tři, dovolím si říct, kvalitní stopeři,“ doplnil Řepka.

Příchody hotové, jedná se už jen o Gecovovi 

„Lukáš Hejda odešel na hostování do Příbrami. Chce hrát, což by mu na Letné vzhledem k velké konkurenci nikdo nezaručil. Až v Praze se k týmu připojí mladý stoper Jakub Brabec,“ vypočítal tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

Obranu posílili také zkušený Vlastimil Vidlička z Teplic a Luboš Adamec z juniorky Juventusu Turín. Po příchodu gólmana Luboše Kamenára, útočníka Miroslava Slepičky a záložníků Martina Juhara a Jakuba Mareše zřejmě posilování na Letné končí, pokud nedopadnou jednání s Libercem o Marcela Gecova. Teď už budou spíš hráči odcházet, většinou na hostování.

Rebela nikdo nevyhání

Ostřílený Řepka přiznal, že letní příprava byla hodně tvrdá... „S přibývajícím věkem to je stále větší utrpení, ale nedá se nic dělat. V Rakousku jsme naštěstí hráli hodně zápasů, takže tréninkové dávky už nebyly tak fyzicky náročné. Samotné soustředění bylo ale hodně dlouhé.“

O svém setrvání na Letné má fotbalový rebel vcelku jasno. „Nikdo mě nevyhání a já nikam neutíkám. A pokud si někdo slova trenéra Martina Haška o tom, že záleží na mně, zda budu stoper číslo jedna nebo tři, vyložil tak, že jsem měl něco zadarmo a má privilegia končí, je na omylu. Vždycky jsem se musel o místo v základu poprat, nikdo mě nešetřil, a to platí i teď,“ pravil Řepka.

„Co se týká možného přestupu, platí, že pokud by přišla hodně zajímavá nabídka, zvažoval bych ji, což je normální. Pořád mám ale na Letné rozdělanou práci. Chtěl bych se rozloučit Spartou titulem. Teď se maximálně soustředím na přípravu, abychom vstoupil do sezóny v domácí nejvyšší soutěži i v Evropské lize co nejlépe a hlavně jsme na konci ročníku zase zvedli nad hlavu mistrovský pohár. Pak bych si mohl říct, že jsem udělal, co bylo třeba a můžu skončit... A nebo to ještě zkusím. Ale to je strašně daleko a plánovat v mém věku ve fotbale něco moc dopředu, není dobré,“ rozloučil se Řepka.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice