Hlavní obsah

Plzeň v generálce na Ligu mistrů díky Čišovskému porazila Baku

PRAHA

Fotbalisté Plzně úspěšně zvládli generálku na úvodní duel druhého předkola Ligy mistrů, který je čeká příští úterý na hřišti arménského Pjuniku Jerevan. Český šampión v úterý díky brance nové posily ze Slovenska Mariána Čišovského porazil Neftči Baku 1:0 a na závěr soustředění v Rakousku si po dvou předešlých prohrách připsal první vítězství.

Foto: Petr Eret, ČTK

Fotbalisté Plzně se radují z branky.

Článek

Plzeň soupeře z Ázerbájdžánu celý duel přehrávala, ale dlouho se nemohla gólově prosadit. Povedlo se to až minutu před koncem slovenskému bekovi, který na přední tyči tečoval Horváthův přímý kop. "Jsem rád, že jsme dnešní utkání dovedli do zaslouženého vítězství. Byli jsme lepším a aktivnějším týmem a ve druhé části jsme soupeři prakticky nic nedovolili," pochvaloval si plzeňský kouč Pavel Vrba.

Ázerbájdžánský tým podle něj předváděl podobný fotbal, který lze očekávat od arménského Pjuniku. "Soupeř měl podobnou kvalitu jako Jerevan. Styl jeho hry je hodně podobný tomu, se kterým se může prezentovat v úterý Pjunik," mínil Vrba.

Západočeši bezprostředně po utkání zamířil zpět do Čech. Ve středu je čeká trénink, poté dostanou den volna. V pátek pak odstartují finální přípravu na duel v Jerevanu, kam odcestují v pondělí nad ránem.

Sparta na soustředění v Rakousku znovu jen remizovala

Fotbalisté Sparty si na soustředění v Rakousku připsali už čtvrtou remízu z pěti zápasů. Dnes v souboji s rumunským Vaslui neudrželi vedení po penaltě Pavelky a po dalších zmařených šancích uhráli s účastníkem Ligy mistrů remízu 1:1.

Sparta nastoupila v brance se slovenskou posilou Kamenárem, který měl zpočátku více práce než gólman soupeře. Po půlhodině se však Sparta oklepala a Valenta si šel pro penaltu, kterou ale rozhodčí odpískal až v 38. minutě po ruce jednoho z obránců Vaslui. K míči se postavil Pavelka a poslal Spartu do vedení.

Ještě před poločasem museli Rumuni střídat na příkaz rozhodčího, který doporučil stáhnout protestujícího hráče, jenž si koledoval o vyloučení.

Sparta poté několikrát zahrozila, ale Krejčí ani Lačný se neprosadili, naopak v 65. minutě Vaslui srovnalo. Zápotočný nešťastně prodloužil centr na volného protihráče a ten se nemýlil.

Na konci se však přece jen mohla radovat Sparta, ale Kušnírovu střelu ze skluzu v poslední minutě skvěle chytil rumunský gólman.

Došek se ve Slovácku blýskl hattrickem proti Ružomberoku

Třemi brankami do sítě Ružomberka se uvedla nová posila fotbalistů Slovácka Libor Došek. Slovácko porazilo slovenský tým, který dorazil bez hlavních opor pouze se svou rezervou, hladce 5:0. Další dva góly přidali Kordula a Kubáň.

O výsledku rozhodl hned úvodní poločas. I když se Slovácko dvacet minut spíše hledalo, po vedoucím gólu Korduly už mělo zápas zcela ve své režii. V průběhu pěti minut potrestali domácí fotbalisté chyby soupeře v obraně a zajistili si snadné vítězství. Po změně stran už pouze upravil výsledek pátým gólem Došek.

"Je škoda, že soupeř nepřijel s nejsilnějším týmem. Z tohoto pohledu postrádala příprava potřebnou kvalitu," posteskl si kouč Slovácka Miroslav Soukup.

Přípravná fotbalová utkání:
Viktoria Plzeň - Neftči Baku 1:0 (0:0)
Branka: 89. Čišovský.
Sestava Plzně: Pavlík - Rajtoral, Čišovský, Bystroň, Jiráček (75. Darida) - Petržela (33. Ďuriš), Kolář (46. Fillo), Horváth, Trapp (60. Limberský), Pilař - Bakoš (60. Hora). Trenér: Vrba.
Sparta Praha - Vaslui 1:1 (1:0)
Branka Sparty: 38. Pavelka z pen.
Sestava Sparty: Kamenár - Kušnír, Brabec (49. Zápotočný), Řepka, Pamič (49. Podaný) - Valenta (66. Kerič, 82. Vacek), Abena, Pavelka (87. Hušek), Krejčí - Sionko (66. Skalák), Lačný (55. Kadeřábek). Trenér: Chovanec.
Baumit Jablonec - Željezničar Sarajevo 2:2 (1:1)
Branky Jablonce: 12. Lafata, 80. Jarolím.
Sestava Jablonce: Špit (46. Šebek) - Eliáš, Pavlík, Štochl (46. Beneš), Jablonský (46. Kovařík) - Kopic (73. Just), Loučka (46. Vaněk), Jarolím, Piták, Novák - Lafata (46. Mešanovič). Trenér: Komňacký.
Varnsdorf - Mladá Boleslav 0:2 (0:0)
Branky: 54. Chramosta, 56. Řezníček. Rozhodčí: Melichar - Myška, Pospíšil. Diváci: 300.
Sestava Mladé Boleslavi: Šeda (46. Jakubov) - Kalina (46. Kysela), Janíček (46. Rolko), Dimitrovski, Šírl - Táborský (46. Kúdela), Procházka (46. Ščuk), Opiela, Wojnar (46. Štohanzl) - Kulič (46. Řezníček), Chramosta (61. Bulut). Trenér: Koubek.
Chotěbuz - Teplice 1:0 (0:0)
Branka: 49. Kronaveter.
Sestava Teplic: Slavík - Matula, Lukáš, Smejkal (75. Jungr), Rosa - Stožický (65. Lácha), Ljevakovič (46. Siva), Vachoušek - Jindráček (46. Čajič), Kalivoda (46. Vondrášek) - Mahmutovič (46. Melunovič). Trenér: Rada.
1. FC Slovácko - Ružomberok B 5:0 (4:0)
Branky: 37., 42. a 50. Došek, 20. Kordula, 39. Kubáň.
Sestava Slovácka: Filipko (46. Matalyha) - Kubáň (46. Jeleček), Mezlík (46. Reinberk), Trousil (65. Košút), Kuncl - Fujerik, Volešák (65. Nestorovski), Kordula (65. V. Valenta), Hlúpik (65. Stráník) - Ondřejka (46. Svízela), Došek (65. Čtvrtníček). Trenér: Soukup.

Reklama

Související témata: