Hlavní obsah

Liberecký fotbalista Vácha by mohl odejít do francouzského Evianu

GAILLARD

O libereckého fotbalistu Lukáše Váchu má zájem francouzský prvoligový celek Evian Gaillard. Bronzový medailista z nedávného evropského šampionátu jednadvacítek v pátek absolvuje s nováčkem Ligue 1 tréninkovou jednotku a podstoupí v klubu předběžnou lékařskou prohlídku. V tiskové zprávě to uvedl hráčův manažer Zdeněk Nehoda, informaci potvrdil také severočeský klub.

Foto: Henning Bagger, Reuters

Lukáš Vácha v zápase s Běloruskem, ve kterém viděl zbytečnou červenou kartu a svůj tým oslabil.

Článek

"Zástupci klubu pozorovali Lukáše dlouhodobě a nyní by se s ním rádi osobně setkali. Zítra Lukáš odletí do Francie, kde by měl absolvovat trénink s týmem a předběžnou lékařskou prohlídku. Zároveň by o víkendu měla proběhnout jednání o formě transferu, přestupové částce mezi kluby a samotné smlouvě pro hráče," uvedl Nehoda.

Váchovi jako jednomu z mála českých hráčů herně vyšlo mistrovství jednadvacítek v Dánsku. Své vystoupení si však pokazil v závěrečném duelu o postup na olympijské hry proti Bělorusku, ve kterém se nechal po úmyslné hře rukou zbytečně vyloučit.

"Lukáš je jedním z našich hráčů, o které je veliký zájem. Ten ještě vzrostl po nedávném mistrovství Evropy týmů do 21 let. To, že odjíždí na testy, ale ještě neznamená, že jsme dohodnutí. Jsme si vědomi hráčových kvalit i jeho ceny. Podle toho bude klub jednat," podotkl liberecký mluvčí Lukáš Váňa.

Dvaadvacetiletý Vácha je univerzálním hráčem, použitelným v obraně i v záloze. Je odchovancem pražské Slavie, v lize působil také v Jablonci a v Ostravě. V nejvyšší soutěži odehrál 71 utkání a vstřelil dvě branky.

Klub Evian sídlí ve městě Gaillard nedaleko švýcarských hranic. V uplynulé letní pauze získal do svých řad například známého útočníka Sidneyho Govoua.

Reklama

Související témata: