Hlavní obsah

Sparta znovu neudržela vedení a remizovala v přípravě s Austrií

Fotbalisté Sparty zakončili své soustředění v Rakousku symbolicky remízou 1:1 s Austrií Vídeň. Stejným výsledkem skončily čtyři ze sedmi duelů, která Sparta na soustředění sehrála, přičemž remíz bylo celkem pět. A pokaždé neudržela vedení, což se stalo i ve čtvrtek. Na Kweukeho branku stačil deset minut před koncem odpovědět domácí Liendl.

Foto: Petr Horník, Právo

Fotbalisté Sparty se se soustředěním v Rakousku rozloučili remízou.

Článek

Spartu se na závěr soustředění čekal prestižní souboj s Austrií, pro kterou šlo o generálku na rakouskou ligu, která startuje 16. července. Za rakouského vicemistra nastoupil v základní sestavě i bývalý sparťan Tomáš Jun.

Nebezpečnější však byli útočníci pražského celku. Kweuke se však hlavou netrefil a záložník Vacek pak v dobré šanci pálil do tyče.

Po změně stran však už gól přišel. Vacek si narazil s Keričem a řítil se do vápna. Brankář mu sice střelu zablokoval, míč se však dostal ke Kweukemu a ten se nemýlil. Chvíli nato mohl zvýšit Kerič, ale sudí jeho gól neuznal kvůli faulu na brankáře.

A tak udeřila Austria z jediné své vážnější šance. Po akci z pravé strany se k míči dostal Liendl a napálil míč do šibenice.

Sparta se sice snažila znovu získat vedení, ale Abena při své šanci neuspěl. Sparta tak na soustředění vyhrála jediné ze sedmi utkání, když porazila druhý z vídeňských celků Rapid. Naopak na úvod soustředění prohrála 0:2 s německým druholigovým celkem Mnichov 1860. Ostatní zápasy remizovala, když s Dnětropetrovskem, Riedem, Apoelem Nikósie, Vasluiem i dnes s Austrií pokaždé přišla o vedení.

Po dvou gólech dali Vacek s Podaným, jednou se trefili Matějovský, Pavelka, Hušek a Kweuke.

Austria Vídeň - Sparta Praha 1:1 (0:0)
Branky: 80. Liendl - 52. Kweuke.
Sestava Sparty: Blažek - Kušnír (90. Vidlička), Zápotočný, Brabec, Pamič - Hušek (67. Pavelka) - Sionko (46. Kerič), Matějovský (81. Abena), Vacek (84. Mareš), Juhar (69. Podaný) - Kweuke (76. Kadlec). Trenér: Chovanec.

Reklama

Související témata: