Hlavní obsah

Rabušicův hattrick přinesl Liberci výhru nad Jihlavou

PRAHA

Fotbalisté Liberce si v přípravě znovu zastříleli, když porazili druholigovou Jihlavu 5:3. Třemi góly se o to zasloužil útočník Michal Rabušic. V předchozích dvou přípravných duelech na turnaji v Nové Včelnici si hattricky připsali další dva liberečtí střelci Josef Šural s Jaroslavem Divišem.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Michael Rabušic v dresu české reprezentace do 21 let v utkání proti Finsku.

Článek

Liberec se utkal s Jihlavou v Nymburce a oba celky předvedly divákům ofenzivní podívanou. Jihlava se ujala vedení krásným gólem z přímého kopu v podání bývalého libereckého hráče Dorta. Ještě do poločasu Liberec výsledek otočil zásluhou Rabušice, který po změně stran dokončil hattrick.

Ozdobou utkání byl gól Štajnera, jenž přehodil brankáře a připomněl tak legendární lob Karla Poborského ze čtvrtfinále mistrovství Evropy v Anglii 1996 proti Portugalsku.

Jihlava ale ještě dvěma góly Bači zápas zdramatizovala, což naštvalo trenéra Liberce Jaroslava Šilhavého. "Závěr jsme podcenili a dostali dva góly po standardních situacích. Zápas nám ukázal, na co máme klást důraz, aby se chyby neopakovaly," řekl po utkání Šilhavý.

Fotbalisté Slovácka remizovali v přípravě se Sezimovým Ústím 1:1. Druholigový celek na hřišti v Hroznové Lhotě vedl, v 73. minutě vyrovnal Kordula.

I když mělo Slovácko zejména v prvním poločase převahu, nedokázalo se střelecky prosadit. Naopak po změně stran trefil přesně horní růžek branky Kostečka a Slovácku se podařilo vyrovnat až v 73. minutě, kdy po Valentově rohovém kopu skóroval hlavou Kordula.

"Navzdory velkému vedru měl zápas svižné tempo, soupeř se ukázal ve velmi dobrém světle. Podali jsme sice solidní výkon, kterému nechybělo nasazení, trápili jsme se však zejména v prvním poločase v koncovce," poznamenal trenér Slovácka Miroslav Soukup.

V úterý odjíždí Slovácko na herní soustředění do Rakouska, kde ve středu v prvním ze tří přípravných zápasů nastoupí proti CZ Bělehrad.

Reklama