Hlavní obsah

Útočník Diviš se chce po návratu ze Slovenska poprat o místo v Liberci

LIBEREC

Zabojovat o místo v základním kádru fotbalistů Liberce, to je aktuální cíl útočníka Jaroslava Diviše. V létě se vrátil z hostování ve slovenské Senici, které pomohl k druhému místu v tamní lize. „Byla to dobrá zkušenost a rád bych ji zúročil i v další sezóně, ať už budu působit kdekoli,“ říká pro Sport.cz.

Článek

„V Senici jsem dal deset gólů, osmnáct pak můj český spoluhráč Ondra Smetana, který rovněž hostoval z Liberce. Dokonce jsme měli šanci na titul, ale prohráli jsme důležitý zápas se Slovanem Bratislava. I tak hodnotím Senicu pozitivně. Výhodou bylo, že pocházím z Břeclavi, odkud jsem dojížděl půl hodiny cesty. Byl jsem vlastně doma a nepřipadal jsem si ani jako v zahraničí,“ líčí Diviš.

V Senici ho vedl trenér Stanislav Griga, známý ze svého angažmá v Liberci, Spartě i Viktorii Žižkov. A byla tam i řada českých hráčů, což bude platit i pro nadcházející sezónu, zamířili tam například Valenta z Jablonce, Šíma z Budějovic, Kalabiška z Brna, Kroupa ze Zlína a další.

I když v Senici Diviš nezůstal, drží ji palce nadále. „Vím, že kluci budou hrát předkolo Evropské ligy a kdyby postoupili do další fáze, mohli by narazit na Atletico Madrid. To bych se jel do Senice podívat, pokud by mi to čas dovolil,“ uvažoval útočník.

Velká konkurence

Po návratu do Liberce se cítí dobře. „Zatím jsem ve Slovanu a uvidíme, co se bude dít dál. Záleží na trenérovi, jestli tady zůstanu, nebo ne. Zahraničí mě láká, ale dosud žádná nabídka nepřišla. V Liberci je velká konkurence v útoku - přišli kluci z Brna Rabušic a Šural, zůstal Honza Nezmar,“ vykládá Diviš.

A kam by to podle něj mohl Liberec v nové sezóně dotáhnout?  „Doufám, že se Slovan bude pohybovat na předních ligových příčkách, do pátého místa. A bude bojovat o evropské poháry, ať už z ligy, nebo z poháru. Je tady dobrý tým, chce to jen uplatnit na hřišti,“ dodává útočník.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice