Hlavní obsah

Sedmnáctiletý fotbalový reprezentant Juliš zůstane ve Spartě

Fotbalová Sparta Praha dál rozšiřuje okruh mladých juniorských reprezentantů, na kterých chce postavit svou budoucnost. Přes četné nabídky ze zahraničí na Letné zůstane útočník Lukáš Juliš, který nedávno reprezentoval na mistrovství světa do sedmnácti let. S klubem v pondělí podepsal tříletý kontrakt.

Foto: Petr Horník, Právo

Sparta chce sázet na mladé reprezentanty

Článek

Juliš patřil k nejlepším hráčům národního týmu na šampionátu v Mexiku a byl autorem jediných dvou gólů, které čeští fotbalisté na turnaji vstřelili. Zájem o něj byl i v zahraničí, ovšem fotbalista dal přednost prosadit se na domácích trávnících. "Lukáš měl řadu nabídek, proto jsme rádi, že se rozhodl zůstat právě ve Spartě," řekl ČTK personální ředitel klubu Jakub Otava.

V předchozích týdnech letenský klub získal Julišovy vrstevníky. Ze Žižkova přestoupil Jakub Brabec a z Juventusu Luboš Adamec. "Chceme mít v klubu výrazné české talenty, Juliš mezi ně patří," dodal Otava.

Juliš má na kontě šestnáct startů v juniorských výběrech České republiky, střelecky se prosadil i na letošním mistrovství Evropy.

Reklama

Související témata: