Hlavní obsah

Mladá Boleslav jde do sezóny s rozpočtem 150 miliónů

Fotbalisté Mladé Boleslavi vstoupí do nové sezóny s vyrovnaným rozpočtem 150 miliónů korun. Vítěz Ondrášovka Cupu prošel přes léto několika změnami včetně příchodu trenéra Miroslava Koubka a pěti nových hráčů. Vedení chce klub hlavně stabilizovat, pokusit se probojovat do hlavní soutěže Evropské ligy a v lize se umístit na příčkách zajišťujících postup do pohárové Evropy.

Foto: Břetislav /Fiala, ČTK

Trenér Mladé Boleslavi Miroslav Koubek (vlevo) a kapitán Marek Kulič na tiskové konferenci v rakouském Kaprunu.

Článek

"I když se to může zdát formální, tak chceme klub po všech směrech stabilizovat. Na příkladech některých klubů je vidět, že to až tak formální cíl není," uvedl na úterní tiskové konferenci generální ředitel Mladé Boleslavi Jaromír Šeterle. "Chceme stabilizaci po stránce ekonomické, personální, organizační i sportovní. Ta ekonomická stabilizace se daří, dlouhodobě pracujeme s vyrovnaným rozpočtem. Ten by letos v příjmové a výdejové složce neměl převýšit 150 miliónů korun," prohlásil.

S rozpočtem by mohl pohnout případný postup do hlavní soutěže Evropské ligy, do které Mladá Boleslav vstoupí v třetím předkole. "Pokud by se nám podařilo postoupit, tak by to navyšovalo příjmy z televizních a reklamních práv. Samozřejmě i výdaje by pak ale byly vyšší," dodal Šeterle.

Povedená příprava

Velká spokojenost zatím panuje s přípravou, ve které se týmu daří vyhrávat. "Prakticky všechno se vyhrálo, což je potěšitelné, protože vždy se ta důvěra mezi hráčem a trenérem lépe vytváří, když se od začátku daří," uvedl Koubek, který má z angažmá v Mladé Boleslavi zatím jen dobré pocity. "Jsem rád, že jsem dostal tak zajímavé mužstvo, jako je Boleslav. Mužstvo má velmi dobré parametry a příprava probíhá ve velmi dobré fotbalové atmosféře."

Trenér si zakládá na tom, že většina přípravy se odehrává na hřišti. Výběhy do přírody příliš v oblibě nemá. To bylo příjemné překvapení pro hráče. "S přípravou jsme spokojení moc. Bylo pro nás nezvyklé, že jsme neběhali po lese, ale že se vše odehrávalo na hřišti. Tréninky jsou kvalitní a to je pak vidět i při zápasech," řekl kapitán Marek Kulič.

Středočeský tým je nyní na herním soustředění v rakouském Kaprunu. "Už jen ladíme formu a dobíjíme energii, abychom byli co nejlépe připraveni na vstup do sezony," uvedl Koubek, kterému dělá vrásky jen zranění dvou obránců. "Fabián má bolesti zad a není schopen zátěže. Pro mě je to nepříjemnost, protože jsem s ním počítal na alternaci se Šírlem. Teď máme málo leváků, což bude riskantní," řekl.

Podobně riskantní pro něj bylo jít do tří soutěží jen se třemi stopery při zranění Petra Johany. "Proto přišel Neuwirth. Nastoupil už ve dvou přípravných zápasech a obstál. Má za sebou dobrý vstup. Také další posily Štohanzl s Wojnarem potvrzují kvality, které jsme od nich čekali," dodal.

K týmu se připojil na hostování teprve dvacetiletý záložník Charis Kostakis. "Při testech prokázal herní talent, dobrou fotbalovou a pohybovou zdatnost. Proto jsme s ním navázali spolupráci, i když to je zatím ještě asi běh na dlouhou trať. Jeho kondiční stav není na žádoucí úrovni. Pokusíme se ho dotrénovat a uvidíme, co z toho bude," řekl Koubek.

Boleslavští vstoupí do sezóny také s novým dodavatelem sportovního vybavení, Umbro po šesti letech vystřídal Nike. Barevné kombinace dresů však zůstávají téměř totožné. Tedy modrobílé pruhy pro domácí a purpurová barva pro venkovní sadu, která je podobná dresům italského Palerma. Tato barevná kombinace má připomínat slavné vítězství Boleslavi právě nad italským klubem ze sezony 2007/2008. Připraveny jsou i dresy kompletně bílé, které by se měly používat hlavně v Evropské lize.

Reklama

Související témata: