Hlavní obsah

Mladík Juhar si Spartu zamiloval cestou ke slečně

PRAHA

Láska byla na začátku cesty slovenského záložníka Martina Juhara do Sparty. Před dvěma lety tehdejší hvězdička Košic léčila zranění, a tak se svolením trenéra vyrazila za přítelkyní studující v Praze. A v českém hlavním městě se zamiloval. Do svého nynějšího klubu...

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Martin Juhar, posila fotbalové Sparty

Článek

„S partnerkou jsme se procházeli po městě. Byli jsme v centru, nadchnul mě Karlův most. A taky jsem zjistil, že Sparta hraje doma předkolo Ligy mistrů s Panathinaikosem Atény, a tak jsem zavolal kamarádovi, jestli by nesehnal lístky,“ vzpomíná třiadvacetiletý košický rodák.

„Sparta tehdy vyhrála 3:1. Atmosféra na stadiónu byla fantastická, chalani hráli bombasticky. Opouštěl jsem stadión úplně očarovaný a úplně se do pražského klubu zamiloval. Od té doby jsem snil, že jednou dres letenského týmu obléknu. Je skvělé, že se moje přání naplnilo,“ směje se Juhar.

A zatímco přítelkyně už s novou posilou týmu trenéra Haška není, Spartě se bývalý reprezentant Slovenska do jednadvaceti let upsal na tři roky. „Měl jsem i jiné nabídky, ale když agent volal, že se ozvala Sparta, neváhal jsem ani vteřinu,“ přiznává bezelstně Juhar.

Celou dosavadní kariéru prožil v Košicích. „Přestup do Prahy je obrovským skokem. To je jako skok ze země do mraků. Doma jsem se měl fajn, ale Sparta je z hlediska tréninkového zázemí i materiálního zabezpečení mnohonásobně výše,“ tvrdí milovník filmové trilogie Pán prstenů.

Ještě než vyrazil za Spartou v červnu na soustředění do Rakouska, vybral si v Praze bydlení. Nyní se těší, jak se vrátí do centra města. „Je okouzlující stejně jako Sparta, ve které se chci prosadit,“ culí se borec, jehož vzorem je slavný Ryan Giggs.

Reklama

Související témata: