Hlavní obsah

Odmítl Inter Milán a upsal se Spartě. Na Letné ulovili talentovaného Jiráska

PRAHA

Fotbalová Sparta Praha pokračuje v získávání nadějných českých juniorů. Z Interu Milán se na Letnou vrací devatenáctiletý Milan Jirásek, který odmítl nabídku na prodloužení kontraktu v italském klubu a raději podepsal tříletou smlouvu v klubu, v němž vyrůstal. Informovali o tom hráčův agent Pavel Paska a personální ředitel Sparty Jakub Otava.

Foto: Petr Horník, Právo

Sparta pokračuje v nakupování mladých hráčů.

Článek

Sparta o talentovaného záložníka kdysi nečekaně přišla a Jirásek získával ostruhy na Apeninském poloostrově. Loni nastupoval pravidelně v základní sestavě v italské juniorské soutěži a Milánští si chtěli jeho služby pojistit i do budoucna.

"Měl nabídku na tříletou smlouvu, ale znamenalo by to chodit na roční hostování po jiných klubech. Proto jsme s hráčem zvolili jinou cestu a návrat do Česka," uvedl Paska. "Milan má obrovský potenciál, který už prokazoval v juniorce Interu. Teď bude nabírat kondici a připojí se k prvnímu týmu," doplnil Otava.

Jirásek je juniorský reprezentant, český dres oblékl už ve 23 zápasech a vstřelil sedm gólů. Na Letné potká řadu dalších reprezentačních mladíků, které Sparta získala během letního přestupního termínu. V předchozích týdnech podepsala víceleté kontrakty s Jakubem Brabcem (Žižkov) a Lubošem Adamcem (Juventus Turín), místo odchodu do zahraničí zde natrvalo zakotvil i Lukáš Juliš.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články