Hlavní obsah

Spartu bez Řepky vyškolil třetiligový tým. Trefila se jen z penalty

PRAHA

Prohra na trávníku třetiligového týmu šokovala příznivce fotbalové Sparty. Nepříjemný výpadek zažili sparťané po návratu z vydařené přípravy v Rakousku. Letenští v duelu s Loko Vltavín naprosto selhali a s týmem hrajícím ČFL prohráli 1:2. Sparťané přitom nezachytili úvod utkání, už ve 22. minutě prohrávali 0:2. V dalším průběhu utkání se zmohli jen na Vackovo snížení z pokutového kopu, bojovný soupeř si ale cenný triumf ani v deseti mužích vzít nenechal.

Foto: Milan Malíček, Právo

Sparťan Kamil Vacek byl jediným střelcem Sparty proti Vltavínu.

Článek

Sparta dostala dva týdny před startem pořádnou facku. Souboj s tradičním tréninkovým soupeřem měl být lehkým duelem na úvod závěrečné domácí přípravy, která vyvrcholí ve čtvrtek generálkou s Jihlavou, jenže místo toho Letenským přibyly problémy.

V defenzivě znovu chyběl stoper Tomáš Řepka, ale jeho kolegové ve středu obrany ho nahradit nedokázali. Domácí eliminovali rozdíl v kvalitě zvýšeným důrazem, na který sice v závěru doplatili vyloučením Valáška, který viděl dvě žluté karty, ale Sparta se už na vyrovnání nezmohla. Po faulu na Kweukeho střídající Vacek snížil čtvrt hodiny před koncem z penalty na 1:2. Nic víc...

První sparťanský trenér Martin Hašek neztratil klid, porážku ale označil za zbytečnou. "Sám jsem podobné zápasy zažil jako hráč. Třetiligový tým se nabudí na silnějšího soupeře, my neproměníme několik šancí a pak už je složité se vrátit. Výsledek není příjemný, ale teprve najíždíme do finiše přípravy a mám ještě dost času na hledání ideální sestavy. V té dnešní žádnou souvislost nehledejte," řekl kouč po utkání novinářům.

Loko Vltavín (ČFL) - Sparta Praha 2:1 (2:0)
Branky: 9. Franěk, 22. Předota - 75. Vacek z pen. ČK: 77. Valášek (Vltavín). Diváci: 1326.
Sestava Sparty: Kamenár - Kušnír, Zápotočný, Brabec, Pamič - Mareš (46. Vacek), Matějovský, Hušek (80. Sionko), Juhar (59. Podaný) - Kweuke, Kadlec (63. Lačný).

Reklama

Související témata: