Hlavní obsah

Předsedou představenstva fotbalové Slavie bude Platil

Předsedou v pondělí zvoleného tříčlenného představenstva fotbalové Slavie Praha se stal Miroslav Platil, který dosud v klubu působil jako generální ředitel. Na svém prvním zasedání ho dnes do funkce zvolilo nové představenstvo. Platil pracoval i v předešlém představenstvu, v kterém figuroval pouze s Antonínem Francem. V únoru z vedení klubu odešel Tomáš Rosen.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Miroslav Platil, nový předseda představenstva fotbalové Slavie

Článek

Pondělní valná hromada akcionářů rozhodla, že Platil v představenstvu zůstane. Spolu s ním zvolila do vedení Slavie bratra třicetiprocentního akcionáře klubu Aleše Řebíčka Adama a investičního ředitele majoritního vlastníka pražského celku skupiny Natland Group Josefa Vojtu.

V akcionářské struktuře klubu by ale mohly brzy nastat změny. Podle deníku Sport výsledky valné hromady naznačují, že se exministr dopravy Aleš Řebíček připravuje na převzetí majority v klubu a odkoupení akcií od Natlandu, který nyní drží ve Slavii sedmdesátiprocentní podíl. Ani jedna ze stran však tyto informace listu nepotvrdila.

Adam Řebíček má kontroverzní minulost. Vloni byl spolu s dalšími dvěma teplickými policisty souzen kvůli údajnému braní úplatků, nakonec byl ale zproštěn obžaloby.

Dnešní první schůzka nového představenstva řešila především aktuální otázky sportovního a provozního úseku klubu. Nové slávistické vedení se zabývalo chystanými transfery Milana Černého do Sivassporu a Ondřeje Čelůstky do Trabzonsporu, ani jeden z obou přestupů do Turecka ale zatím nebyl uzavřen.

"Jednání o přestupu stále probíhají. Návrhy smluv byly doplněny o některé body, které Slavia považuje za nezbytné. Dokumenty budou během dneška zaslány do klubů zpět k dalšímu projednání," uvedla na klubovém webu mluvčí Soňa Nouzáková. Černý momentálně trénuje se Sivassporem a Čelůstka se připravuje s Trabzonsporem.

Reklama

Související témata: