Hlavní obsah

Horváth by miliónový balík rád sebral, trenér ho však utřel: Ty se pro něj stejně nesehneš

Půldruhého miliónu se bude v pátečním odpoledni povalovat na plzeňském fotbalovém staveništi. Milión pro vítěze SYNOT TIP Superpoháru, pět set tisíc pro poraženého. Jde jen o to, kdo bude ochotnější se pro peníze sehnout. Samo sebou že kapitán mistrovské Plzně Pavel Horváth by v sobě ochotu našel, takže se u strahovských asociačních činovníků domáhal informací, kdeže se bude takový balík prachů na trávníku povalovat, jenže trenér Pavel Vrba ho utřel: Ty buď v klidu, stejně se pro něj nesehneš.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Plzeňský Pavel Horváth trenérovi dokazoval, že pro peníze na trávníku by se shýbnout dokázal.

Článek

Hromada peněz za vítězství ve druhém ročníku Superpoháru je to víc než slušná. Za jeden odehraný zápas milion pro vítěze klání, jehož tradice se úspěšně rodí, a půl milionu pro poražený celek. Proto žádný div, že odměny je lačná jak mistrovská Plzeň, tak i vítěz domácího poháru z Mladé Boleslavi. A nikoli snad proto, že by těmito financemi chtěly oba kluby vylepšit příjmy svých hráčů.

Kapitánovi sklaplo. A hned dvakrát

„My tedy rozhodně nejsme tak bohatí, abychom celou zinkasovanou prémii rozdělili mezi hráče. Strategii odměn máme vypsanou a z ní budou vycházet prémie pro hráče i po duelu s Mladou Boleslaví,“ mluvil kouč Pavel Vrba nejen za svou Viktorii, ale i za Středočechy.

Plzeňský trenér Pavel Vrba a kapitán týmu Pavel Horváth.foto: Právo/Milan Malíček

Plzeňskému kapitánovi Pavlu Horváthovi tak ve čtvrtečním rozmarném odpoledni před SYNOT TIP Superpohárem sklaplo podruhé.  Nejenže zjistil, že s rozdělováním vypsané odměny mezi mančaft to nebude zase až tak horké, ale trenér navíc zpochybnil i jeho schopnost se pro peníze shýbnout, i kdyby se na trávníku nepovalovaly pomyslně, ale skutečně.

„To ale nebyla invektiva ani na moji váhu, ani na věk. Trenér prostě připomínal, že jsem slabý ve strečinku. Ale to už od osmnácti let,“ vysvětloval slovní přestřelku s koučem Horváth. „Nicméně musím prozradit, že kdybych poměřil v této disciplíně naši kabinu třeba podle handicapů jako v golfu, máme v šatně určitě horší kusy,“ prozrazoval evidentně v dobrém rozmaru se nacházející plzeňský kapitán.

Lačné trofeje jsou oba kluby

Dobrý rozmar vládne ostatně před pátečním duelem o SYNOT TIP Superpohár, který se hraje na mistrovském plzeňském trávníku v pátek od 17.30 a přímý přenosem ho bude vysílat ČT4, v obou táborech. Plzeň už dvě nejcennější domácí trofeje  - tedy pohár a ligu – vyhrála a teď by svou síň slávy ráda vyšperkovala i Superpohárem, Mladá Boleslav by pak jarní triumf v Ondrášovka Cupu rovněž chtěla umocnit výhrou v duelu, který je v zahraničí obrovsky populární.

„Samo sebou že pro nás jde o záležitost prestižní. A k tomu i o ostrou přípravu před vstupem do kvalifikace o Evropskou ligu příští čtvrtek v kyperské Larnace,“ přiznával mladoboleslavský sportovní ředitel Ladislav Minář, jak velkou důležitost konfrontaci s mistrovskou Plzní přikládají.

Sportovní ředitel Mladé Boleslavi Ladislav Minář sice přivedl mužstvo k vítězství v Ondrášovka Cupu, v nové sezóně už ale předal žezlo trenérovi Miroslavu Koubkovi.foto: www.fkmb.cz

Jasně že kouč Viktorie Pavel Vrba okamžitě kontroval a vykládal, jak i on je trofeje lačný. Zvláště když loni v premiérovém ročníku o ni na pražské Letné v konfrontaci se Spartou přišel, takže letos chce složit úspěšný reparát. „A to přesto, že Mladá Boleslav pro nás představuje nejsložitějšího soupeře, s nímž máme nejhorší bilanci ze všech ligových mužstev,“ přiznal plzeňský kouč, že jednoduchý zápas rozhodně neočekává. Možná i proto chystá v sestavě, která se v úterní kvalifikaci o Ligu mistrů snadno vypořádala s arménským Jerevanem, čtyři pět změn.

„Věřím totiž, že mně noví hráči zamotají hlavu. V rozbíhající se sezóně zatím nehráli a proto předpokládám, že mně budou chtít dokázat, že do sestavy svými fotbalovými kvalitami patří,“ vysvětloval Vrba, jakou zbraň chce v klání o Superpohár také použít.

Reklama

Související témata: