Hlavní obsah

Řepka dohrál zápas s kapitánskou páskou, Sparta v generálce vyhrála

Karel Felt,Sport.czPrávo

Tomáš Řepka odehrál ve čtvrtek večer v dresu Sparty celý závěrečný přípravný zápas proti Vysočině Jihlava (2:1) na svém místě levého stopera. Posledních jedenáct minut dokonce s kapitánskou páskou, kterou mu předal střídající Marek Matějovský. Dvě tisícovky fanoušků, které po celý zápas skandovaly jméno letenské ikony, mohutně zabouřily, když si ji navlékl na levou ruku.

Foto: Petr Horník, Právo

Sparťan Tomáš Řepka nastoupil v základní sestavě a pomohl Spartě k výhře.

Článek

„Řepka je pro nás důležitý hráč, ale je ve stejné pozici jako ostatní,“ uvedl s kamennou tváří generální sportovní manažer Jozef Chovanec. „Nehrál jsem proti Jihlavě, protože jsem si ze sobotního zápasu s Vltavínem přinesl pochroumané koleno a trenéři se rozhodli pro tuto dvojici. Jsme tu tři stopeři, možná přijde čtvrtý, ale hrát budou ti dva nejlepší,“ dodal diplomaticky Erich Brabec, který odehrál v přípravě nejvíc minut.

Sparta měla v generálce velkou převahu, ale v koncovce projevila i velké rozpaky. Po prostřídání většiny týmu to v souhře několikrát skřípalo. „S výkonem hráčů v utkání jsem spokojen. Vytvořili jsme si hodně šancí, ale vzadu jsme umožnili soupeři dvě šance,“ uvedl Chovanec, který bude také chodit na tiskové konference.

„Tato sestava není tou, která nastoupí do začátku sezóny. O stoperech jsme rozhodnutí, ale jména neřeknu. Z nových hráčů si vede velmi dobře Juhar. Slepička je po operaci kolena, Mareš je po operaci zubů,“ konstatoval Chovanec s tím, že mladého Kadlece, který dohání tréninkové manko, Sparta nepustila do Alkmaaru, ač měla zajímavou nabídku.

„Podílíme se také na výchově hráče, není to jen o penězích. S Kadlecem počítáme,“ zdůraznil Chovanec. Ten také potvrdil, že Sparta bude čekat na rozhodnutí Jiřího Jarošíka, o něhož má zájem, jen do konce tohoto týdne. „Záleží na něm, jak se rozhodne, ale blíží se začátek soutěží a chceme tým stabilizovat. Nechceme, aby nám utekl začátek sezóny jako loni,“ uvedl Chovanec.

Už ve čtvrtek hraje zápas Evropské ligy se Sarajevem a v neděli zahájí nejvyšší soutěž v Českých Budějovicích. „Budeme začínat se Sarajevem doma. Tyto zápasy jsou těžké. Bude to prestižní souboj s Jiřím Plíškem, který působil v naší lize i na Spartě,“ uvedl Chovanec s tím, že Sparta sledovala jeho utkání s Örebro jak přímo v dějišti, tak i přes internet.

Sparta Praha - Vysočina Jihlava 2:1 (2:0)
Branky: 4. Vacek z pen., 40. Zápotočný - 80. Dolejš. Rozhodčí: Adam - Filípek, Pospíšil. Diváci: 2072.
Sestava Sparty: Blažek - Kušnír (81. Vidlička), Zápotočný, Řepka, Pamič - Hušek - Sionko (57. Kerič), Vacek (81. Mareš), Matějovský (78. Pavelka), Juhar (57. Podaný) - Kweuke. Trenér: Chovanec.

Reklama

Související témata: