Hlavní obsah

Plzeň je lačná třetí trofeje, která v její síni slávy chybí. Miliónu samozřejmě také

PLZEŇ

Dvě nejcennější tuzemské trofeje už s fotbalovou Plzní získal, takže je logické, že kouč mistrovské Viktorie Pavel Vrba touží i po třetí. Fotbalovém Superpoháru. Problém je ovšem v tom, že jeho konkurent na mladoboleslavské lavičce Miroslav Koubek nikdy během kariéry nic pořádného nevyhrál, takže v novém angažmá se chce uvést. Jeho nadřízený, současný sportovní ředitel Ladislav Minář pohárovým primátem Středočechy k zápasu s Plzní dovedl, Koubek ho bude chtít trumfnout.

Foto: Jan Handrejch, Právo

K mistrovskému poháru, který svírá kapitán Pavel Horváth, chce Plzeň přidat i SYNOT TIP Superpohár.

Článek

Tradice se teprve rodí, ale i tak vnímají oba zainteresované kluby páteční duel o SYNOT TIP Superpohár hodně prestižně. Plzeň obzvlášť, neboť po loňském nezdařeném pokusu se Spartou chce ve druhém ročníku složit reparát a přitom ještě dokázat, že její nadvláda nad českým fotbalem pokračuje.

Plzeň chce hrát o trofej pravidelně. A doma

„Věřím, že ho budeme hrát i v budoucnu. A u nás v Plzni,“ pravil plzeňský trenér a lakonickými slovy řekl vlastně vše o cílech svého klubu před novou sezónou. I v budoucnu by se totiž mělo o SYNOT TIP Superpohár bojovat na trávníku mistra.

Takto oslavoval trenér Pavel Vrba (vlevo) mistrovský titul.foto: <a href="http://www.pravo.cz/">Právo</a>/Jan Handrejch

Tentokrát se hraje na plzeňském staveništi, kde ovšem každým dnem vyrůstá moderní fotbalový stánek pro 12 500 diváků. Stejně jako na kvalifikaci s Jerevanem však budou mít fanoušci i v pátečním odpoledni přístup jen na hlavní tribunu. „Plzni nový stadion moc přeju,“ prohlásil mladoboleslavský kouč Miroslav Koubek, který v minulosti na západě Čech působil. Že jí ovšem nepřeje trofej, to ani dodávat nemusel.

Koubkovi se v novém angažmá daří

K víře a optimismu má důvod, neboť Mladé Boleslavi se pod jeho vedením v přípravě mimořádně dařilo. Ze sedmi západů jich pět vyhrál a ve dvou remizovala. „Jenže teď nás čeká ostrý start do sezóny a poslední test před kvalifikací o Evropskou ligu s kyperskou Larnakou, upozorňoval Koubek, že pro jeho tým sezóna začíná teprve v dnešním odpoledni.

Trenér Miroslav Koubekfoto: Právo/Petr Horník

Postavit bude moci nejsilnější kádr s výjimkou Johany a Fabiana, které trápí zdravotní problémy, nastoupit může i Neuwirth, jenž je v Mladé Boleslavi na hostování právě z Plzně a kterého Koubek vedl před časem v Ostravě. „V našem ligovém zápase bude ale na podzim absentovat, tak zní dohoda,“ připomněl sportovní ředitel Mladé Boleslavi Ladislav Minář zvyklosti panující v českém fotbale.

Nejde jen o trofej, ale i o milión pro vítěze

Rovněž plzeňský trenér Pavel Vrba má až na Filla k mání kompletní kádr, v porovnání s úterním kvalifikačním duelem proti Jerevanu se ovšem chystá provést změny v sestavě.

„Máme za sebou dvě střetnutí proti Arménům, ve středu nás v kvalifikaci o Ligu mistrů čeká další zápas v Norsku, takže rošádu v sestavě udělám. Problém s tím nemám, protože máme kádr dostatečně široký a kvalitní. A navíc předpokládám, že ti, kteří dosud nehráli, mně budou svými výkony chtít zamotat hlavu,“ netají, že čtyři pět změn v sestavě provede. A to přesto, že právě Mladá Boleslav je soupeřem, proti němuž se Plzni dlouhodobě nevede. „Máme s ní snad nejhorší bilanci ze všech ligových mužstev,“ uvědomuje si při své touze získat třetí cennou trofej – SYNOT TIP Superpohár – trenér Pavel Vrba.

Nejde ale pochopitelně jen o nablýskaný pohár, ale i o finanční prémii. Pro vítěze je určen milión korun, pro poraženého poloviční suma. Zápas se hraje v Plzni od 17.30, přímým přenosem ho vysílá ČT4, hlavním sudím bude Pavel Královec. On-line reportáž můžete sledovat i na www.sport.cz.

Reklama

Související témata: