Hlavní obsah

Teď chceme udělat atentát v Trondheimu, pravil Vrba a zarazil se. Došlo mu, co se v Norsku děje

Zdeněk PavlisSport.cz

Trochu se zarazil... Možná z něho v tu chvíli prostě jen promlouvala euforie, že jeho mančaft porazil při penaltovém rozstřelu Mladou Boleslav a domácí Superpohár získal, určitě mu však došlo, že žertování s atentátem, který chce fotbalová Plzeň vykonat ve středu v norském Trondheimu, je trochu nemístné. V souvislosti s událostmi v Oslo a mrtvými, kteří tam po bombovém výbuchu zůstali, obzvlášť. Proto provinilý výraz, který kouč Pavel Vrba nasadil. Proto možná i trochu pokažená radost z třetího triumfu, jenž se svou Viktorkou v rychlém sledu zažíval.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trenér Pavel Vrba. Jeho výrok o atentátu na Trondheim byl hodně nešťastný.

Článek

Jasně, musel se cítit na vrcholu blaha. Postavil sestavu z lavičky, která ještě pět minut před koncem duelu o SYNOT TIP Superpohár s Mladou Boleslaví prohrávala, ale nakonec se pro plzeňského kouče Pavla Vrbu přesto všechno v dobré obrátilo. Mladík Jakub Hora stihl vyrovnat a vynutit tak prodloužení, tentýž mladík Hora se nerozpakoval a šel bez váhání na rozhodující pátý pokutový kop, aby ho proměnil a Západočechům zajistil třetí cennou trofej během jediného roku. Nejprve Ondrášovka Cup, před pár týdny mistrovský pohár, v pátečním podvečeru dokonce Superpohár.

Nahořklý úsměv místo premiéry snů

„Vezou se na vítězné vlně. Když někomu padá karta, tak mu prostě padá,“ pravil trochu hořce a rozmrzele mladoboleslavský kouč Miroslav Koubek, který mohl zažít mistrovskou premiéru snů. První ostrý zápas na lavičce Středočechů a hned zisk trofeje.

Trenér Mladé Boleslavi Miroslav Koubek a jeho nahořklý úsměv.foto: ČTK/Drahoslav Ramík

„Jenže to by musel Chramosta proměnit dvě velké šance, jež za stavu 1:0 měl. Anebo by dva naši hráči nesměli zaspat po autovém vhazování, po němž jsme dostali vyrovnávací branku. Od té chvíle už byli domácí psychicky nahoře, zatímco my ztratili trofej, kterou už jsme drželi v rukou,“ posteskl si.

Při penaltové loterii už ho musela jímat bezmoc. Pár sekund před koncem vystřídal, poslal na trávník Wojnara, který se hned hrnul mezi exekutory. Jenže selhal.

„Kope penalty suverénně a sám na ni jít chtěl. Já svým hráčům věřím,“ myl si ruce trenér Koubek. Musel, protože Wojnarovým selháním se série zlomila.

Daněk měl exekutory přečtené

„Znám ,Wojnyho´ z Ostravy, proto jsem čekal do poslední chvíle a pak šel na jistotu. Bylo mně dopředu jasné, kam penaltu kopne,“ využil vzpomínek na Bazaly plzeňský gólman Michal Daněk. Při Štohanzlově exekuci mu zase přišlo vhod společné angažmá v Teplicích. „Ale u něho jsem trochu přemýšlet musel. Nakonec jsem však volil dobře,“ liboval si domácí brankář, jenž vlastně mistrovské Viktorii Superpohár vychytal a sám si řekl o místo mezi tyčemi.

Brankář  Michal Daněk se raduje.foto: Právo/Petr Hloušek

„Ale o místo v sestavě jsme si chtěli říct a myslím, že i řekli, všichni,“ trochu se bránil Daněk. „I za pár minut budeme vděční, protože nepočítám, že bych ze základu vystrnadil střelce Bakoše,“ přidával se střelec a druhý z plzeňských gerojů Jakub Hora.

Zamotaná hlava. I proto možná  Vrbův úlet

„Opravdu mi zamotali hlavu. Prokázali kvalitu, dá se s nimi počítat. Daněk nás podržel v zápase i při rozstřelu, Hora vyrovnával a unesl rozhodující penaltu, takového Daridu nikdo nezná a on může brzy hrát v mančaftu stejnou roli, jakou teď má veterán Horváth,“ dělalo trenérovi Vrbovi dobře, že se jedenáctka z lavičky ukázala a ještě k tomu Superpohár vyhrála.

Možná proto optimismus i euforie před středeční kvalifikační konfrontací s norským Rosenborgem, po šťastném odpálení Mladé Boleslavi zřejmě proto nešťastná trenérova slova, že ...“ teď budeme chtít udělat atentát v Trondheimu.“

Reklama

Související témata: