Hlavní obsah

Remízu na úvod ligy bych bral, řekl teplický kouč Rada po generálce

Josef PešoutSport.cz

Nijak oslnivě nedopadla pro teplické fotbalisty generálka na ligový start. Na půdě druholigového Ústí nad Labem jen remizovali 1:1. „Jako favorit jsme měli vyhrát. Ale kdybychom nerozhodný výsledek uhráli v sobotu v Ostravě v boji o body, asi bychom byli spokojení,“ konstatoval trenér Teplic Petr Rada pro Sport.cz.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Petr Rada (vpravo), trenér fotbalistů Teplic se svým asistentem Lukášem Přerostem

Článek

Radovi nejvíc vadilo, že jeho svěřenci prospali v Ústí začátek druhého poločasu. „Prvních patnáct minut po přestávce z naší strany bylo špatných. Sice jsme vedli, ale koledovali jsme si o vyrovnávací gól. A ten také přišel, a o to víc mrzí, že byl prakticky vlastní,“ rozebíral kouč.

Rada si všiml, že v určitých pasážích generálky Tepličtí neudrželi míč, hráli bez pohybu. „S některými hráči o tom budu individuálně mluvit. Pojali zápas jako, že se nic neděje. Jmenovat ty, k nimž mám výhrady, ale nebudu. Zůstane to v kabině. Do ligy zbývá krátká doba, takže si musíme některé věci ujasnit. Chceme zapracovat na standardních situacích,“ nastínil záměry trenér.

Blížila se sestava z Ústí jedenáctce, která vyběhne v Ostravě? „Budu čekat, jestli se uzdraví momentálně chybějící Vondrášek, který by se nám hodil v ofenzivě. Možná, že se ještě pokusíme přivést někoho nového. Obrana je celkem stabilizovaná, takže by to mohlo být do zálohy nebo do útoku,“ uvedl trenér. Na marodce jsou Krátký a Jindráček, přičemž Zoubele dostal souhlas ke startu za třetiligovou Roudnici.

Ježdík na zkoušce

Za Teplice ale poprvé nastoupil Václav Ježdík, jenž na jaře působil v druholigovém Varnsdorfu. „Bude se s námi připravovat ještě čtyři dny, pak jeho zkoušku vyhodnotíme. Myslím, že má pár startů za Bohemians Praha/Střížkov v předloňské sezóně první lize, ale jinak jsem ho dosud moc fotbalově neznal. Jako každý dostává šanci zabojovat o místo v kádru a záleželo by pak i na dalších okolnostech případného přestupu, nebo hostování,“ sdělil Rada na adresu testovaného hráče.

Václav Ježdík ke svému testu poznamenal: „Na jaře jsem byl ve Varnsdorfu spokojený. Letní přípravu jsem tam ale už nezahájil. Naskytla se mi teď možnost jít na zkoušku do Teplic. I když je už přípravné období na konci, vážím si šance k tomu, abych přičichl k ligovému fotbalu. Několik málo teplických kluků znám, ale většinu jsem předtím viděl jen při přenosech v televizi,“ líčil nový muž v teplické sestavě.

Reklama

Související témata: