Hlavní obsah

Fotbalisté Slovácka spatřují hranici úspěchu v desátém místě

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

S cílem vylepšit dvanáctou pozici z uplynulé sezony vstoupí do nového ligového ročníku fotbalisté Slovácka. Za hranici úspěchu bude klubové vedení považovat desáté místo.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fotbalisté Slovácka se radují z branky proti Spartě

Článek

"Chceme být dlouhodobými účastníky nejvyšší soutěže. V nadcházející sezoně bychom se rádi drobně posunuli výš v tabulce a hráli okolo desátého místa. To bude hranice úspěchu a případně neúspěchu. Rádi bychom si udrželi pozici druhého nejúspěšnějšího moravského klubu," uvedl na dnešní tiskové konferenci ředitel klubu Vladimír Krejčí.

V letní přestávce získal klub na přestup tři nové posily - obránce Jana Trousila z Brna, záložníka Miroslava Poliačka ze Senice a útočníka Libora Doška z Teplic. Ten by měl zacelit mezeru po odchodu střelce Petra Švancary.

Vedle trojice hráčů na přestup kádr ještě rozšířili na hostování útočník Miroslav Kerbr z Frýdku-Místku a z juniorky Vlastimil Daníček. "Úprava kádru byla dlouhodobě cílená. Daří se nám postupně zabudovat mladé hráče," řekl Krejčí.

Naopak po sezoně odešli na přestup do Senice Aleš Urbánek a na hostování Radek Szmek (Třinec), Tomáš Fryšták, Zdeněk Šturma (oba Sezimovo Ústí), Ilja Nestorovski a Jaroslav Starý (Viktoria Žižkov) a Peter Sládek (Myjava). Naopak hostování ve Slovácku vypršelo Jiřímu Valentovi (Jablonec) a Danielu Nešporovi (Vlašim), angažmá si hledá Amadou Cissé.

V přípravě odehrálo Slovácko jedenáct zápasů. Podlehlo pouze CZ Bělehrad 0:1 na herním soustředění v Rakousku, třikrát remizovalo a zbývajících sedm duelů vyhrálo. V posledních pěti zápasech s kvalitními protivníky ale mužstvo zaznamenalo pouze dva góly.

"Nejsem z toho nervózní. Proti kvalitním týmům, jakými jsou CZ Bělehrad nebo Levski Sofia, jsme si vytvořili dvě tři gólové příležitosti. Je pravda, že jsme góly nedali, zápasy mně však ukázaly sílu mužstva i kvalitu hráčů. Věřím, že tyto věci zlomíme a budeme úspěšnější než v přípravě," řekl trenér Miroslav Soukup, který by rád změnil pro zvýšení produktivity také útočné složení týmu.

"Chtěli jsme přivést kvalitní hráče, což se nám v případě Trousila, Poliačka a Doška podařilo. Obsahově i objemově jsme náplň přípravy splnili," uvedl Soukup. "Potěšující je, že na rozdíl od minulých letech se do výčtu střelců zapojilo více hráčů. Ovšem jediným měřítkem kvality přípravy bude úspěšnost v lize," dodal.

Reklama

Související témata: