Hlavní obsah

Teplice se po loňském selhání chtějí znovu přiblížit ke špičce

TEPLICE

Napravit loňskou sezónu, která kvůli desátému místu v prvoligové tabulce byla vůbec nejhorší v klubové historii od roku 1997, hodlají v novém soutěžním ročníku fotbalisté Teplic. „Chceme hrát v horní části tabulky. Tím nemyslím jen její lepší polovinu, ale pozice, z nichž bychom atakovali přední příčky. A dalším cílem je finanční stabilita klubu,“ řekl na předligové tiskovce ing. Pavel Šedlbauer, předseda představenstva FK Teplice.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Petr Rada, trenér fotbalistů Teplic

Článek

„Ten loňský pokles byl zapříčiněn více faktory. A důležitou letní změnou je proto příchod zkušeného a renomovaného trenéra Rady, který je dobře vnímaný celým týmem. Vedle něj na trenérskou lavičku usedl po skončení vlastní hráčské kariéry i nový vedoucí mužstva a sportovní manažer Pavel Verbíř. A předpokládáme, že bude mít na kabinu rovněž pozitivní vliv,“ připomněl klubový šéf novinky z klubu.

Kromě Verbíře teplický dres svlékli i Vidlička a Mareš (oba Sparta), Libor Došek (Slovácko). „Vidlička odešel po skončení smlouvy za pro nás směšnou částku. Nechali jsme ho hrát za Teplice až do konce jara, i když neprodloužil kontrakt a vědělo se o jeho odchodu. Příště nebudeme k hráčům, kteří chtějí odejít, tak tolerantní a slušní,“ uvedl ředitel teplického klubu František Hrdlička.

Rada: Nejsme Sparta, abychom nakoupili devět hráčů 

Trenér Petr Rada si pochvaloval přípravné duely s celky druhé německé bundesligy. „Cottbus i Aue nás dokonale prověřily, prestižní náboj měl zápas s Dynamem Dráždany. Příležitost dostali mladí hráči, ale i navrátilci z hostování Petr Lukáš a Vlastimil Stožický. Jinak nemáme posily. Není vyloučeno, že by v tomto přestupovém okně ještě někdo přišel třeba na hostování, ale nejsme Sparta, abychom během léta nakoupili devět hráčů. Pokud jde o cíle, souhlasím s názorem vedení, že bychom se měli posunout nahoru a pohybovali se v kontaktu se špičkou.“

Teplice mají na mistrovství Evropy do 19 let ofenzivního záložníka Patrika Láchu. „Přál bych si, aby svůj talent co nejdříve prokázal i v české lize a hlavně v teplickém dresu. A věřím, že po případném úspěchu zvládne i věci okolo. Vzpomínám si, že před čtyřmi lety výrazně „vyletěl“ tehdy teplický Martin Fenin, šel do Německa a nyní je pouze ve druhé bundeslize,“ uvažoval Rada.

Teplický kouč se ztotožňuje s názory, že k největším favoritům ligy by měly patřit Plzeň a Sparta. „Obhájce titulu z Plzně udržel kádr, ještě dobře posílil o tři hotové hráče. A Sparta jiné cíle, než ty nejvyšší, ani mít nemůže. Ale svým hráčům zdůrazňuji, aby se nikoho v této lize  nebáli. Soutěž má třicet kol a je mi jasné, že bez správného přístupu, herní kvality a nasazení neporazíme ani teoreticky slabšího soupeře,“ dodal trenér.

Reklama

Související témata: