Hlavní obsah

Kuka je dalším, kterému návrat moc nevyšel

PRAHA

Pavel Kuka není prvním českým fotbalistou, jehož sny a plány po návratu ze zahraničního angažmá dostaly povážlivou trhlinu. Ošidnost návratu do mateřského klubu poznal v minulosti na vlastní kůži i další vicemistr Evropy z Anglie 1996 Radoslav Látal.

Foto: ČTK/Michal Krumphanzl

Radoslav Látal (v modrém) se z Německa vracel do Olomouce. Neúspěšně... Nyní je kapitánem ostravského Baníku.

Článek

Domů do Olomouce přestoupil ze Schalke přesto, že mu klub z Gelsenkirchenu nabízel prodloužení kontraktu. "Měl jsem v plánu kariéru dokončit v Sigmě, jenže to nabralo úplně jiné obrátky. Umím si představit, jak Pavlovi teď je," tvrdí Látal, který se slavistického útočníka zastává: "Pavla dobře znám a vím, že i když hrál v Německu, jeho srdce bilo pro Slavii. Není nic horšího, než když vás zklame klub, s nímž pořád cítíte."

Bývalý středopolař Slavie Pavel Horváth, který momentálně hraje v Teplicích, mluví o Kukově šoku po návratu z Německa. "Věřil, že všechno bude fungovat jinak, než když odcházel. Asi je unavený z věčně nenaplněných slibů vedení Slavie."

Na lavičku nepatří, soudí Látal

Jan Suchopárek je dalším z Kukových spoluhráčů z ME v Anglii. Ještě na jaře sedával s s pětatřicetiletým útočníkem v jedné kabině: "Je to zkušený hráč, patří k nejlepším ligovým fotbalistům. Nechci nikomu radit, jestli má hrát. Když jsem ho viděl, dokázal, že fotbal umí a mužstvo zvedne. Když se vracel, chtěl hrát za Slavii. Asi měl jiné představy."

Látal je přesvědčen, že Kuka na lavičku nepatří. "Viděl jsem Slavii v Olomouci a to se na jejím hrotu objevili jiní hráči. Zvlášť jeden, nebudu jmenovat, mě přiměl k myšlence, že Pavel bude moci hrát místo něj ligu ještě pět let," vykládá dnes už kapitán ostravského Baníku.

Horváth se Kukovým zaječím úmyslům nediví: "Na hřišti nedostává tolik příležitostí kolik by si představoval. Určitě zjistil, že trenér drží ochranou ruku nad hráči, kteří nepodávají takové výkony, jak by měli. V jeho situaci bych udělal to samé.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články