Hlavní obsah

Dukla remizovala s Olomoucí, Bohemians porazili v derby Slavii

PRAHA

Výhradně na pražské půdě probíhal páteční start fotbalové Gambrinus ligy sezóny 2011/12. Nejprve se Dukla Praha rozešla bezbrankovou remízou s Olomoucí a večer Bohemians 1905 trochu překvapivě vyhráli vršovické derby, v němž porazili Slavii Praha 2:0. Na pražskou Julisku se nejvyšší domácí soutěž vrátila po dlouhých 17 letech.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Olomoucký Jakub Petr (vlevo) před Petrem Malým z Dukly

Článek

Na úvod sezóny to byl pro Duklu těžký test, kouč prvoligového nováčka však měl pro strach uděláno. „Rok a půl jsme doma neprohráli a to bychom rádi zachovali. Hlavním cílem bude ukázat, že do ligy patříme,“ plánoval trenér Luboš Kozel.

To se mu nakonec v duelu s Olomoucí, čtvrtým celkem minulého ročníku, vyplnilo. V nezáživném zápase fanoušci mnoho brankových příležitostí neviděli a gólu se nedočkali ani v jedné síti.

Páteční zápasy 1. kola:
Dukla Praha - Olomouc 0:0on-line
Bohemians 1905 - Slavia 2:0on-line
Branky: 25. Moravec, 27. Škoda.

Na lákavé večerní derby mezi Bohemkou a Slavií dorazilo 7545 diváků. Přitom někteří příznivci sešívaných stále těžce nesou, že jejich tým má ve „svém“ Edenu vystupovat jako host...

Slavia měla v úmyslu zopakovat poslední vzájemný zápas, kdy v závěrečném kole minulého ročníku Bohemku hladce porazila 3:0. V letní přípravě však ani jednou nevyhrála a nedočkala se ani v lize. Rozhodnuto bylo už po půlhodině zápasu, kdy se za Bohemians trefili Moravec a Škoda, další gól už nepadl.

Reklama