Hlavní obsah

Plzeňští mistři hned v premiéře ztratili, Baník prohrál s Teplicemi

PRAHA

Po dvou předehrávkách se v sobotu dalšími třemi duely rozbíhá nový ročník fotbalové ligy a do prvního kola zasáhla i mistrovská Viktoria Plzeň. Výhry se nedočkala, doma remizovala 2:2 s Libercem. V dalších zápasech prohrál ostravský Baník s Teplicemi 3:4 a také Slovácko doma prohrálo s Příbramí 2:3. Všechna sobotní utkání jste mohli sledovat v podrobných on-line reportážích na Sport.cz.

Foto: Petr Eret, ČTK

Václav Pilař z Plzně (vpravo) a Theodor Gebre Selassie z Liberce.

Článek

Obhájci titulu vstoupili do nového ročníku povzbuzeni středeční výhrou 1:0 v utkání třetího předkola Ligy mistrů na půdě norského šampióna Rosenborgu Trondheim. Znovu se však ukázalo, že Liberec má v Plzni výbornou bilanci. Západočeši nedokázali Slovan před svými diváky porazit od dubna 2001 a právě severočeský tým jim připravil 16. srpna 2009 poslední domácí ligovou porážku.

Úvod Viktorii vyšel, Rajtoral krásnou střelou po čtvrthodince otevřel skóre. Liberec však byl aktivní a Breznaník vyrovnal. Přesto se Plzeň znovu ujala vedení, prosadil se stoper Bystroň. Hned v úvodu druhé půle Štajner vyrovnal a skóre 2:2 bylo konečné. Plzeňským trochu chyběly síly, navíc závěr zápasu domácí dohrávali bez vyloučeného Čišovského a Liberec měl na jejich trávníku i na výhru. Také remízu však jeho nový kouč Jaroslav Šilhavý přivítal s povděkem.

Radost Teplic z výhry v Ostravě.foto: ČTK/Petr Sznapka

Kanonádě nakonec kralovaly Teplice

Parádní kanonáda se spustila hned od začátku zápasu na ostravských Bazalech. Po zaváhání hostů otevřel již v 6. minutě skóre Ferenčík, jenže Stožický vzápětí vyrovnal. Za další dvě minuty Hušbauer krásnou střelou znovu strhl vedení na stranu Baníku a Kraut z penalty náskok ještě zvýraznil. Pak Ostrava usnula na vavřínech a také Teplice začaly dávat parádní branky. Nejprve Stožický, který se tak stal prvním dvougólovým střelcem nového ročníku, a po něm i Vachoušek. Do kabin se tedy šlo s divokým skóre 3:3.

Palba však ještě zdaleka nebyla u konce. Severočeši se brzy po přestávce poprvé ujali vedení, po rohu se hlavou prosadil kapitán týmu Lukáš. Na výsledkový zvrat už Baník zareagovat nedokázal, a tak se kouč Petr Rada hned při své obnovené prvoligové premiéře na teplické lavičce dočkal cenné výhry venku.

Zleva Václav Ondřejka ze Slovácka a Aleš Hruška a Pavel Ricka, oba z Příbrami.foto: ČTK/Zdeněk Němec

Odepisovaná Příbram dokonale zaskočila Slovácko

Ani ve třetím sobotním duelu nebyl domácí tým úspěšný. Příbram sice byla pasována před soutěží na jednoho z kandidátů sestupu, Slovácko však na jeho trávníku dokonale zaskočila a odvezla si tři body po výhře 3:2.

Góly padaly až po přestávce. Na trefu příbramského Koukala ještě zareagoval Hlůpik, po gólech Wágnera a Krejčího však Středočeši odskočili o dva góly. Došek stačil z penalty těsně před koncem nastaveného času jen snížit - a byl konec. Příbramský kouč David Vavruška tak ve své premiéře oslavil nečekanou výhru.

První fotbalová liga, 1. kolo:
Baník Ostrava - Teplice 3:4ON-LINE
Branky: 6. Ferenčík, 11. Hušbauer, 27. z pen. Kraut - 9. a 38. Stožický, 42. Vachoušek, 51. Lukáš
Plzeň - Liberec 2:2ON-LINE
Branky: 16. Rajtoral, 33. Bystroň - 25. Breznaník, 47. Štajner
Slovácko - Příbram 2:3ON-LINE
Branky: 69. Hlůpik, 90.+4 z pen. Došek - 63. Koukal, 72. Wágner, 81. Krejčí

Reklama

Související témata: