Hlavní obsah

Tepličtí byli až po krk v žumpě, přesto dokázali v Ostravě vyhrát

Ostrava kráčí ve šlépějích z letní přípravy a v posledních šesti zápasech dostala neuvěřitelných 22 gólů. "Tři góly jsou pozitivní, ale problém defenzívy trvá a nejsem s tím spokojený. Je to věc práce, změnili se oba stopeři. Přitom druhý a třetí gól to nebyla ani tak chyba defenzívy jako chybějícího důrazu. Dneska rozhodly souboje ve středu pole, kde jsme propadli," řekl kouč ostravských fotbalistů Karol Marko po porážce 3:4 s Teplicemi.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Radim Řezník z Baníku a Vlastimil Stožický z Teplic.

Článek

Marka mrzelo, že jeho tým promrhal dvoubrankový náskok. "Klíčem k celému utkání byly osobní souboje ve středu pole. Byli jsme v nich málo agresivní, soupeř měl všechny odražené míče. Teplice jsou taktické mužstvo a pohlídaly si výsledek," řekl Marko.

Trenér Teplic Petr Rada vyzdvihl morálku svých svěřenců. "Musím jim poděkovat, protože byli až po krk v žumpě a dostali se z toho. Dát čtyři góly venku a nevyhrát, to už by bylo trestuhodné. Ale myslím, že jsme byli celé utkání lepším týmem," řekl Rada.

Podle něj byl špatný vstup do utkání a tři góly především souhrou taktických chyb. "Hlavně u první branky jsme špatně řešili situaci, která si vyžadovala jednoduchý odkop na roh. Těch taktických chyb tam bylo několik, ale až na ně jsme byli lepší. Měli jsme více vypracovaných šancí a za bojovnost jsme si vítězství zasloužili. Je důležité, že jsme do sezóny vstoupili výhrou," dodal teplický kouč.

Reklama

Související témata: