Hlavní obsah

Stožický se vrátil z hostování a Teplicím vystřílel vítězství

Dvěma góly oslavil svůj návrat do teplické sestavy fotbalista Vlastimil Stožický. Po návratu z hostování v Ústí nad Labem mu dal kouč Petr Rada důvěru v základní jedenáctce a Stožický mu ji splatil brankami, které Teplicím zařídily v úvodním ligovém kole vítězství 4:3 v Ostravě.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Radim Řezník z Baníku a Vlastimil Stožický z Teplic.

Článek

"To, že jsme dal dva góly, je třešnička na dortu. Hlavní je, že jsme vyhráli. Jsem rád i kvůli Ljevakovičovi, kterému se v pátek narodilo dítě," usmíval se Stožický, který se blýskl zejména nádhernou dalekonosnou trefou v 38. minutě. Jeho bomba z třiceti metrů doplachtila přesně do levého horního rohu Krbečkovy branky. "Takový hezký gól jsem ještě asi nedal. Chtěli jsme střílet hodně z dálky a vyplatilo se nám to," tvrdil Stožický.

Jeho branka nastartovala teplický obrat. Během třinácti minut Severočeši na Bazalech otočili utkání z 1:3 na 4:3. "Udělali jsme individuální chyby, které se nesmí stávat. Ještě v poločase jsme si to v kabině vyčetli. Musíme zapracovat, abychom takové góly nedostávali. Ale otočit zápas z 1:3, to je vzpruha do dalších zápasů," řekl Stožický.

I po nevydařeném úvodu utkání prý v teplickém týmu přetrvávala víra, že se dá zápas obrátit. "Když nám domácí odskočili na dva góly, museli jsme se semknout, abychom s tím něco udělali. Důležité bylo, že se nám ještě do přestávky povedlo vyrovnat. A v přestávce jsme si řekli, že když už jsme se dostali z takového bahna, tak nemáme co ztratit a rychle jsme přidali čtvrtý gól," uvedl Stožický.

Za stavu 4:3 už Teplice ubraly z ofenzivního úsilí a hlídaly výsledek. "Drželi jsme balon, Ostrava se neměla do čeho dostat. Vyhráli jsme zaslouženě," byl přesvědčen teplický hrdina.

Reklama

Související témata: