Hlavní obsah

Liberec místy Plzeň přehrával, proto Vrba bod bral

PLZEŇ

Mistrovská Plzeň stejně jako vloni proti Olomouci vstoupila do sezóny remízou 2:2 a kouč Pavel Vrba i tentokrát považoval nerozhodný výsledek za spravedlivý. "V prvním poločase snesla naše hra větší měřítko, v druhém poločase byl aktivnější Liberec. Nevím, jestli se projevilo, že jsme hráli ve středu velice těžké utkání v Trondheimu, ale na to se nechci v žádném případě vymlouvat. Liberec ukázal, že má kombinačně nadstandardní hráče a dělal nám problémy," připustil Vrba.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trenér Pavel Vrba

Článek
Fotogalerie

Mrzelo ho, že obhájce titulu dvakrát ztratil náskok. "Jestliže doma dvakrát vedete a skončí to 2:2, je to nepříjemné. To by se nám nemělo stávat," podotkl Vrba.

Před středeční odvetou Ligy mistrů bude své hráče nabádat, aby byli důraznější. "Věřím, že si hráči uvědomí, že je jedno, zda hrajeme s Trondheimem, Libercem nebo kýmkoliv jiným. Pokud nebudeme hrát dostatečně důrazně, budeme mít obrovské problémy i v české lize. Nesmíme dělat tolik chyb a i v ofenzivě musíme být lepší. Sice nám stačí remíza 0:0, ale na to spoléhat určitě nebudeme," dodal.

Liberecký kouč Jaroslav Šilhavý bod z Plzně bral, i když Severočeši podle něj mohli dokonce získat tři body. "Plzeň byla v prvním poločase lepší, ve druhé půli jsme měli více ze hry zase my a Plzeň jsme chvílemi přehrávali. Chybou akorát bylo, že v závěru zvlášť po tom vyloučení jsme se víc neporvali o výhru. Bod z Plzně je ale cenný a náš výkon snesl měřítko. Jsem rád, že jsme dvakrát dokázali zvednout hlavu a srovnat to," řekl.

Radost mu udělal výkon Jana Nezmara, který teprve podruhé v ligové kariéře nastoupil na stoperském postu. "Myslím, že to zvládl. Až na ty dva momenty, kdy jsme inkasovali, hrála obrana dobře. I z toho pohledu je zápas pozitivní," pochvaloval si kouč, který v Plzni strávil jako trenér před třemi lety devět zápasů.

Reklama

Související témata: