Hlavní obsah

Slovácko - Příbram 2:3Slovácko dostalo od Příbrami krutou lekci z produktivity

MinutaMin. Tým Hráč Akce
64. Koukal 0 : 1
69. Hlúpik 1 : 1
72. Wágner 1 : 2
81. Krejčí 1 : 3
90. Došek (penalta) 2 : 3

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Přesná koncovka v závěrečné půlhodině zápasu vynesla fotbalistům Příbrami po vítězství 3:2 v Uherském Hradišti nad domácím Slováckem nečekaně úspěšný vstup do nového ligového ročníku. Slovácko se předhánělo v zahazování vyložených příležitostí, hosty podržel výborný brankář Hruška.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Libor Došek ze Slovácka (vpavo) a Jiří Krejčí z Příbrami.

Článek

Nátlaková hra vynesla fotbalistům Slovácka výraznou převahu, z níž si jen za první poločas vypracovali minimálně pět vyložených gólových příležitostí. Několikrát se vyznamenal i příbramský brankář Hruška, jenž stačil v poslední chvíli míč před cestou do sítě zázračně vyrazit.

Výrazně se na útočném hrotu prosazoval zejména Libor Došek, kterého často zastavovali hostující zadáci jen stržením za dres. Doška hlídal osobně o půl hlavy menší obránce Krejčí, který měl s jeho bráněním velké problémy a často mu museli vypomáhat spoluhráči.

Vedle Doška trápil obranu Příbrami také hbitý a technicky dokokonale Ondřejka, z jehož úniků hrozilo také časté nebezpečí. Právě Ondřejka nastartoval sérii šancí, na jejichž neproměňování domácí doplatili: jeho ideální přihrávku zahodil šanci Hlúpik, vzápětí nastřelil Perútka břevno, ve 26. minutě brankář Hruška vyrazil Volešákovu střelu k tyči a stejným způsobem příbramský gólman zasáhl i po hlavička Doška. Těsně před poločasem ještě Došek připravil šanci Fujerikovi, ale i on nechal vyniknout Hrušku.

Domácí nervozita vyvrcholila vykázáním trenéra Soukupa na tribunu, protože se neadekvátně dožadoval penalty za údajnou ruku hostů. Tento okamžik i následná penalta jako by otupila domácí tlak, i když přicházely i další šance, ale efektivita byla podobná prvnímu poločasu - Došek a po něm i Ondřejka mířili opět nepřesně.

Příbram ožila po hodině hry a 64. minutě zmrazil domácí fanoušky Koukal, jehož střela z dvaceti metrů se odrazila od tyče do sítě. Slovácko za pět minut odpovědělo vyrovnáním po asistenci Doška a trefě Hlúpika, jenže Příbram potrestala špatně bránícího soupeře dalšími dvěma góly, o které se postarali Wágner a Krejčí. Domácí se snažili utkání ještě zdramatizovat, jenže Doškem proměněná penalta přišla až v nastavení a na vyrovnání už čas nezbyl.

1. FC Slovácko - 1. FK Příbram 2:3 (0:0)
Branky: 69. Hlúpik, 90+3. z pen. Došek - 64. Koukal, 72. Wágner, 81. Krejčí. Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Slavík. ŽK: Volešák, Kordula - Hejda, Ricka. Diváci: 4823.
Slovácko: Filipko - Kuncl, Kordula, Trousil, Kubáň - Fujerik, Perútka, Volešák (60. Poliaček), Hlúpik - Došek, Ondřejka. Trenér: Soukup.
Příbram: Hruška - Ricka, Hejda, Krejčí, Pleško - T. Pilík (90. Jurdík), Tarczal, Koukal, Papšys (59. Mareš) - Wágner, Šlapák (76. Videgla). Trenér: Vavruška.

Reklama

Související témata: