Hlavní obsah

Střelec mistrů Rajtoral: Rozjet to zase? To by bylo super!

PLZEŇ

Na jásot to nebylo, neutrálně laděné výrazy v tvářích nasadili mistři z Plzně po nerozhodném vstupu do nového ročníku fotbalové ligy. Přitom začali parádní trefou obránce Františka Rajtorala, který byl ve střetnutí s Libercem i u dalších gólů, a to na obou stranách. „Do zápasu jsme vstoupili dobře, nedokázali jsme ani jednou podržet náskok déle. A nakonec jsme v deseti bránili aspoň remízu,“ hodnotil bek Zápoadočechů, kteří po skvostném rozjezdu na evropské scéně v domácí soutěži klopýtli. Ale nezačali hůř než před rokem...

Foto: Petr Hloušek, Právo

Plzeňský František Rajtoral se raduje ze své trefy proti Liberci.

Článek
Fotogalerie

Nechyběla vám jiskra oproti pohárovým bitvám, třeba té v Trondheimu?

Vždy je to tom, jak to týmu celkově sedne. Určitě se na nás podepsalo cestování, ale nechceme se za to schovávat. Fakt je, že Liberec hrál velmi dobře. Takže: trošku se to na nás projevilo, ale teď už se soustřeďujeme na středu a odvetu s Trondheimem.

Co terén, kluzký, měkký? Nevadil mužstvu, které je zvyklé tvořit?

V tom bych problém neviděl. Na mokru to bylo rychlé, to by nám mělo vyhovovat, ale byli jsme všude o krok později. Liberec sbíral balony, i když nám tenhle terén sedí. O půli jsme měli čas si říci, co bylo blbě, bohužel jsme do druhé půle vstoupili tak, že jsme dostali rychlý gól. To se nemělo stát.

Plzeňský František Rajtoral (vpravo) se se spoluhráči Čišovským (uprostřed)a Bystroněm raduje ze své trefy proti Liberci.foto: <a href="http://www.pravo.cz/">Právo</a>/Petr Hloušek

Jste zklamaní?

Chtěli jsme vyhrát, ale nemyslím, že to je zklamání. Chtěli jsme dát co nejvíc gólů, stačilo to na remízu.

Nezaskočila vás snad až nečekaná liberecká odvaha?

Neřekl bych. Ale vyzdvihl bych jejich výkon. Chtějí hrát fotbal podobně jako my, to nám vyhovuje víc, než když to tady soupeř zabetonuje.

Když už jste nevyhráli,tak vy se svojí excelentní trefou aspoň aspirujete na autora gólu kola...

Chtěl bych něco vyhrát (úsměv)... Sedlo to, uvidíme, co na to fanoušci.

Ale byl jste i u gólu soupeře, zdálo se, že liberecký Breznaník měl dost pohodlí při zakončení...

V jeho první šanci se mi povedlo ho rozhodit,dal to hlavou vedle. Při druhé už ne, možná to chtělo větší důraz.

2:2, to je úplně stejný výsledek jakým Plzeň začala ligu loni proti Olomouci. Bude se opakovat parádní mistrovská jízda?

Bylo by to super, ale uvidíme, jakým směrem to půjde.

Reklama

Související témata: