Hlavní obsah

Trenér Příbrami Vavruška má za sebou vítěznou prvoligovou premiéru

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Premiéra na prvoligové lavičce mu vyšla náramně. Osmatřicetiletý trenér David Vavruška přivedl příbramské fotbalisty v sobotním utkání úvodního kola Gambrinus ligy k cennému vítězství 3:2 na hřišti Slovácka.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Radost hráčů Příbrami po třetím gólu proti Slovácku.

Článek

„Lepší debut jsem si asi jen těžko mohl představit. Tříbodového zisku si strašně považuju. Měli jsme trochu štěstí a výrazně nás několika výtečnými zákroky podržel brankář Hruška. Na druhé straně jsme vstřelili venku tři góly, a tak jsme si snad vyhrát zasloužili,“ usmíval se Vavruška, který ordinuje mužstvu ofenzivní styl. „Mým krédem není hrát na 0:0 nebo 1:0. Takový fotbal by naše fanoušky nebavil,“ měl jasno.

O to, že Příbramští odjížděli domů v dobré náladě, se zasloužil především gólman Aleš Hruška, který přiváděl domácí fotbalisty zejména v prvním poločase skoro až k zoufalství. „Zápas skvěle vyšel mně i celému našemu mužstvu. Jsem zvyklý, že mívám dost práce, ale tolik jsem si už dlouho nezachytal. Domácí hráči mě většinou trefovali,“ říkal skromně Hruška, který na červnovém turnaji v Japonsku už nahlédl i do národního týmu. „Těší mě, jak jsme byli v Hradišti nebývale produktivní. Pokud nám to vydrží, bude to oproti minulé sezóně značný posun k lepšímu,“ dodal.

V kabině Slovácka zavládlo naopak veliké zklamání. Přestože fotbalisté moravského týmu hosty v poměru 15:5 jasně přestříleli, opouštěli po závěrečném hvizdu hřiště se sklopenými hlavami.

Vykázaný Soukup neměl svým svěřencům co vytknout

„Prohrát doma je malér. Přesto nemám klukům moc co vytknout. Snad jen neproměňování šancí, jichž jsme si vypracovali požehnaně. Kvalita v zakončení nám bohužel chyběla. O body nás obral především příbramský gólman Hruška, který podal famózní výkon. Klobouk dolů před ním. Kdyby nestál v soupeřově brance on, rozhodně bychom v poločase vedli minimálně 2:0 a zápas by se asi vyvíjel jinak,“ smutnil zdrcený kouč Slovácka Miroslav Soukup, který byl chvíli před přestávkou vykázán sudím Matějkem ze střídačky do hlediště. „Za to, že jsem nakopl láhev s vodou. Prý to bylo hrubé nesportovní chování,“ nechápal příliš verdikt.

Také zkušenému stoperovi Janu Trousilovi první utkání v hradišťském dresu pořádně zhořklo. „Ztracené body nám budou chybět, ale je to teprve začátek sezóny. Určitě jsme nepředváděli špatný fotbal, avšak po přestávce nás přibrzdila povedená Koukalova trefa. Když jsme dvacet minut před koncem vyrovnali, věřil jsem, že ještě zápas otočíme v náš prospěch. Bohužel jsme ale vzápětí inkasovali hrozně laciný druhý gól,“ litoval Trousil.

Nepropadal ovšem pesimismu. „Na naši hru se dalo koukat. V dalších utkáních bychom měli s podobně kvalitním výkonem už určitě bodovat,“ byl přesvědčen.

Reklama

Související témata: