Hlavní obsah

Jablonec i Boleslav chtějí napravit porážku z Evropské ligy

JABLONEC NAD NISOU

Úvodní kolo nového ročníku první fotbalové ligy uzavře pondělní dohrávka mezi dvěma aspiranty na pohárové příčky Jabloncem a Mladou Boleslaví. Oba celky si budou chtít udobřit fanoušky po čtvrtečních porážkách ve třetím předkole Evropské ligy. Duel začne už v 16:45 kvůli kolizi s finále mistrovství Evropy devatenáctek s českou účastí, oba přenosy odvysílá ČT4.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mladoboleslavský záložník Ondřej Kúdela (vlevo) a záložník Jablonce Luboš Loučka.

Článek

Podle jabloneckého kouče Františka Komňackého bude klíčové, kterému z týmů se na neúspěch z pohárové scény podaří lépe zapomenout. Jeho svěřenci dlouho drželi na hřišti favorizovaného Alkmaaru bezbrankovou remízu, v druhé půli ale dvakrát inkasovali a přivezli si porážku 0:2.

"Chci, aby hráči zapomněli na Evropskou ligu a rychle se přeorientovali na domácí soutěž," řekl Komňacký. Severočeši nechtějí v úvodu připustit klopýtnutí, aby pak nemuseli manko v dalším průběhu sezóny dohánět. "Loni jsme si zkusili, jaké je to dohánět ztrátu, kterou jsme chytili hned na začátku. Proto se na úvod ligy velmi soustředíme a budeme chtít odstartovat dobře," podotkl zkušený kouč.

Zatímco Jablonečtí předvedli ve čtvrtek statečný výkon, Mladá Boleslav naprosto selhala na hřišti AEK Larnaky, kde prohrála 0:3 a výrazně si přivřela dveře do Evropské ligy. "Z prohry s Larnakou jsme hodně zklamaní. Od začátku se to pro nás vyvíjelo špatně. Navíc jsme kvůli zranění přišli o klíčového hráče Aleše Neuwirtha a máme další zdravotní problémy. Teď to ale musíme hodit za hlavu a pokusit se to napravit proti Jablonci," uvedl kouč Miroslav Koubek.

Jablonec v lize doma desetkrát po sobě neprohrál a s Mladou Boleslaví naposledy padl v březnu 2007, doma pak v srpnu 2006. Komňacký přesto očekává, že ofenzivně laděný soupeř jeho tým dobře prověří. "Víme, že nás čeká jedno z nejlepších prvoligových mužstev s velkými ambicemi, novým trenérem a nový stylem s rozestavením 4-3-3. Myslím, že těch údajů o soupeři máme dost," dodal.

Jablonci bude mimo dlouhodobých marodů chybět Jarolím, kterému se po duelu v Alkmaaru opět ozvalo tříslo. Hosté budou vedle Neuwirtha postrádat také dalšího zraněného stopera Johanu, ale i Fabiána, Ščuka a Buluta, který reprezentuje Austrálii na mistrovství světa hráčů do 20 let.

Ve vzájemných zápasech obou celků nikdy nepadly více než tři góly, nejčastějším výsledkem je remíza 1:1 a výhra 2:1.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články