Hlavní obsah

Hradec - Žižkov 1:0Nováček ze Žižkova začal ligu prohrou v Hradci Králové

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Štěpán 1 : 0

HRADEC KRÁLOVÉ

Ligový nováček ze Žižkova vstoupil do sezóny porážkou na východu Čech. Viktoria prohrála v Hradci Králové 0:1 a v jejím týmu snesl přísné měřítko pouze brankář Vaclík. Rozhodující gól zápasu vstřelil ve 31. minutě Štěpán.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Fotbalisté Hradce začali ligu vítězně - ilustrační foto

Článek

Žižkov už v první půli znatelně zaostával. Soustředil se prakticky jen na defenzivu, za prvních pětačtyřicet minut vystřelil pouze jednou. V týmu Viktorie vyčníval pouze gólman Vaclík, jednička reprezentace do jedenadvaceti let, držela šance hostů na úspěch v prvním kole.

Těžké chvíle mu chystal především útočník Štěpán a už v prvním poločase se oba hráči potkali v přímém souboji čtyřikrát. Třikrát byl vítězem hostující brankář, ale ve 31. minutě na Vaclíka domácí fotbalista konečně vyzrál, když trefil z přímého kopu horní roh branky.

Hradec se i poté prosazoval svou typickou hrou plnou krátkých přihrávek a rychlými výpady po křídlech, do branky se postavil Lindr, přestože měl problémy s nataženým stehenním svalem. Náskok se "votroci" pokoušel navýšit i po přestávce, ale Vaclík dál exceloval. Nejvíce práce měl se dvěma ranami z velké vzdálenosti, které vyslali Černý a Pávek. Po hlavičce nejlepšího hradeckého střelce minulé sezony Dvořáka mu navíc pomohla tyč.

Hosté se zvedli až dvacet minut před koncem. Hradečtí začali v obraně hrát příliš bohorovně a Viktoria se dostala do několika zajímavých možností. Největší příležitost spálil záložník Bartl. Při ráně ze šestnáctky se ukvapil a míč napálil velmi nepřesně. Jejich vzepjetí však trvalo jen pár minut, a proto domácí bez potíží uhájili vítězství. Žižkovu nepomohlo ani velmi emotivní koučování trenéra Pulpita.

Hradec Králové - Viktoria Žižkov 1:0 (1:0)
Branka: 31. Štěpán. Rozhodčí: Jech - Lhoták, Urban. ŽK: Černý, Hochmeister - Sivrič, Čermák, Folprecht. Diváci: 5820.
Hradec Králové: Lindr - Hochmeister, Chleboun, Pávek - Rezek (87. Fukal), Klapka, Fischer, Poděbradský - Štěpán (74. Malinský), Dvořák (78. Zelený), Černý. Trenér: Kotal.
Žižkov: Vaclík - Slodowy, Procházka, Lafrance, Čermák - Bartl, Súkenník, Folprecht, Zapalač (61. Šťastný) - Kalod (77. Böhm), Sivrič (61. Nestorovski). Trenér: Pulpit.

Reklama

Související témata: