Hlavní obsah

Sparta se rozjela, o střelce Vacka se zajímá italské Chievo

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Tři body v hrsti! Sparta v Českých Budějovicích začala ligu úspěšněji než plzeňští mistři o den dříve doma s Libercem. A také výrazně lépe než ona sama před rokem, kdy padla v Hradci Králové. Po pěti pohárových gólech Sarajevu dali Jihočechům čtyři, jen dva inkasovali. „Je to vizitka naší už v přípravě zlepšené útočné činnosti, jsme rádi,“ liboval si kouč Sparty Jozef Chovanec.

Foto: David Veis, ČTK

Na snímku vpravo střelec prvního gólu Kamil Vacek ze Sparty, vlevo Filip Rýdel z Českých Budějovic.

Článek

Ale nejlepší střelec zápasu Kamil Vacek ve Spartě možná dlouho nezůstane, chce ho italské Chievo Verona. Je nabídka pro Spartu zajímavá? „Je,“ připustil Chovanec, že Vacek Spartu záhy opustí. Zájem o něj nepřekvapuje, s lehkostí opět obcházel obránce. A dával góly. Hned dva. „Je uvolněný. Dostává se do koncovky, zjišťuje sám, že je schopen střílet branky,“ hodnotil jeho start do sezóny Chovanec.

Právě Vacek dal první gól, pohodlně překonal Kučeru. Domácí zuřili. Co se vlastně v závěru půle  přihodilo. Domácí vyrazili ostře na zteč do otevřené obrany, byli faulováni, sudí Paták poskytl výhodu, z níž ale Nitrianský dlouho netěžil. Skácel se. „Nevím, jestli to byl faul, ale hlavně hráči to měli řešit jinak,“ posteskl si kouč domácích Jiří Kotrba.

Karta se na hřišti bleskově obrátila a do otevřené defenzivy soupeře letěla Sparta. Po Sionkově centru hlavičkoval Kweuke a volný Vacek pohodlně přehodil brankáře.   Dva ležící domácí fotbalisté na hřišti byli záminkou pro protesty. „Postup rozhodčího nekomentuju, byl bych samozřejmě radši, kdyby pískl, ale mohl bych se pak také rozčilovat, kdyby nám nedal výhodu při rychlé akci,“ komentoval vše smířlivě Kotrba.

„Bylo ještě dost času, nebyl důvod brečet,“ pravil dále. Křik kolem první trefy zanikl v přívalu dalších gólů. „Byli jsme ale rovnocenným soupeřem, Sparta dávala šťastné branky. Doufám, že nám to velké chtění vydrží proti další soupeřům,“ přemítal Koltrba, který se po čtyřech letech vrátil na lavičku. „Je to jiné než na tribuně. Zápas vyšel divácky byl atraktivní, dali jsme pěkné góly, jen ty čtyři sparťanské nebyly v plánu,“ dodal Kotrba.

Reklama

Související témata: