Hlavní obsah

Žižkovský nováček ligovou premiéru nezvládl

HRADEC KRÁLOVÉ

Žižkovský kouč Martin Pulpit byl po ligové premiéře fotbalistů Viktorie nespokojený. Svým svěřencům vytkl, že nesplnili taktické pokyny, s nimiž do zápasu šli. "Jsem velmi rozpačitý. Přičítám to i tomu, že pět šest hráčů nastoupilo poprvé v lize a navíc před takovou kulisou. Budou si muset rozmyslet, jak budou k fotbalu přistupovat. Na zápas se musí připravit i po taktické stránce," prohlásil po prohře v Hradci Králové (1:0).

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Trenér Viktorie Žižkov Martin Pulpit

Článek

Podle jeho mínění mužstvo bylo po taktické stránce od trenérů velmi dobře připraveno. "Jenže především v prvním poločase to nezvládlo. Chtěli jsme, aby Hradec rozehrával své akce přes Pávka na levé straně, ale domácí se dostali k několika velmi nebezpečným situacím přes svoji silnější pravou stranu," přiblížil Pulpit svůj původní plán a neobměkčil ho ani druhý poločas. "Kdybychom však byli odvážnější, mohli jsme myslet i na remízu," uzavřel Pulpit.

Jeho protějšek Václav Kotal uznal žižkovské zlepšení ve druhé půli, přesto ale tvrdil, že Hradec vyhrál zaslouženě. "V prvním poločase jsme měli trvalou převahu a naší chybou jen bylo, že jsme nedali druhý gól. Ten by zápas rozhodl," mínil hradecký trenér a připomněl, že se Východočeši revanšovali soupeř za loňské vyřazení v poháru.

Kotal pochválil i nejlepšího muže zápasu útočníka Štěpána, střelce jediného gólu. "Vojta je rychlostní typ, pokud se mu podaří zvládnout míč, mohl by být naším klíčovým hráčem," hodnotil trenér.

Reklama

Související témata: