Hlavní obsah

Nedaly se čekat ofenzivní manévry, mínil Komňacký po souboji s Boleslaví

JABLONEC

Bezbrankovou remízou skončil v Jablonci souboj pohárových zástupců v pondělní dohrávce 1. kola fotbalové Gambrinus ligy. Nerozhodný výsledek znamenal, že Severočeši doma v součtu s loňskou sezónou neprohráli už jedenáct ligových zápasů v řadě, ale větší spokojenost panovala na straně Mladé Boleslavi, která si odvezla cenný bod.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér fotbalistů Jablonce František Komňacký

Článek

„Obě mužstva se znají natolik dobře, že se nedaly vymyslet nějaké ofenzivní manévry,“ mínil jablonecký trenér František Komňacký. „Nedařila se nám finální fáze, organizovaná obrana soupeře nás nepustila ke skórování, i když jsme se snažili procpat do zakončení ze stran i ze standardek. Přitom jsme si museli dávat pozor na šikovné hráče soupeře, kteří párkrát zahrozili a ve dvou jasných případech nás podržel brankář Špit. Byl to zápas celků, které by se měly pohybovat v horní polovině tabulky,“ rozebíral kouč Severočechů.

A nechtěl se vymlouvat na absenci klíčového záložníka Marka Jarolíma. „Neúčast každého hráče základní sestavy je oslabením, ale máme další fotbalisty, kteří mohou hrát ligu. Vaněk není tak zkušený, přesto jsem se ho nebál poslat na hřiště hned od začátku,“ uvedl Komňacký.

„Abych byl upřímný, utkání se mi moc nelíbilo, byť jsme neinkasovali. Mohl vyhrát šťastnější tým, ale tím nebyl nikdo. Zdálo se mi, že jsme těžkopádní a chyběly nám lehkost a přesnější kombinace. V souhře to trochu drhlo. Bojovali jsme i sami se sebou,“ tvrdil brankář Michal Špit. Po Janíčkově hlavičce vyrazil míč do břevna, což byla asi největší šance hostí. „Míč jsem zasáhl konečky prstů,“ připomněl jeden z klíčových okamžiků.

Koubek bod bral

Pro trenéra Miroslava Koubka znamenalo vystoupení v Jablonci ligovou premiéru na lavičce Mladé Boleslavi. „Vycházeli jsme z brejkové taktiky. Chtěli jsme pokrýt křídelní prostory, v nichž je Jablonec hodně silný. To se nám celkem dařilo. Měli jsme problémy jen při sérii rohů domácích nedlouho po přestávce, ale obránci dokázali centry uskákat,“ ohlížel se za utkáním.

A kvitoval s uspokojením kvalitní defenzivu svého celku. „Na rozdíl od pohárového selhání na hřišti Larnaky musím hráčům vyslovit pochvalu za obrannou hru. Snad jsme se po tom nepříjemném zážitku na Kypru herně i psychicky uklidnili. Ligového bodu na úvod domácí soutěže si moc vážíme. Přál bych si, aby nás nastartoval i pro čtvrteční pohárovou odvetu,“ pravil Koubek.

„Chtěli jsme vyhrát,“ přesvědčoval o ambicích Boleslavi záložník Lukáš Opiela. „Jsme trénovaní na to, abychom zvládli pohárový i ligový program. Věřím, že se zlepšíme natolik, abychom příště bodovali naplno,“ dodal slovenský fotbalista ve službách středočeského klubu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články