Hlavní obsah

Reprezentanti vyrazí do Norska s ochrankou. A také s navrátilcem Barošem

PRAHA

Jedna ostrá generálka v Norsku, pak už klíčový zářijový duel ve Skotsku. Fotbalová reprezentace zahajuje podzimní útok na postup do baráže kvalifikace mistrovství Evropy 2012. V nominaci na duel v Oslu (10. srpna) nechybí opory Petr Čech, Tomáš Rosický či Milan Baroš, který se stihl dát na startu sezóny do pořádku. První pozvánku od Michala Bílka naopak dostal nováček Marcel Gecov.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Útočník národního celku Milan Baroš

Článek

Plzeňští norskou misi zvládli a v prvním utkání třetího předkola Ligy mistrů minulý týden v Trondheimu 1:0 vyhráli. Dva týdny po nich se v Norsku představí také národní tým. A fotbalisté se musejí připravit na zvýšená bezpečnostní opatření po nedávném útoku šíleného střelce Anderse Behringa Breivika. Ke střelbě došlo v Oslu a na nedalekém ostrově... Proti svým zvyklostem si tedy reprezentace dokonce vezme na sever také vlastní ochranku.

„Normálně to v rámci přátelského zápasu neděláme, tentokrát ale ochranku výjimečně bereme. Její členové budou s týmem a taky budou po ruce pro případnou spolupráci s norskými bezpečnostními složkami. Nebojím se však, že by něco hrozilo,“ uklidňuje manažer nároďáku Vladimír Šmicer.

Důležitá zpráva, Baroš je zpátky

Pokud jde o fotbalovou stránku, vzhledem ke dlouhodobému zranění Tomáše Necida je trenér Michal Bílek rád, že se do pořádku před startem nové sezóny dává střelec Milan Baroš. V přípravném duelu za svůj Galatasaray Istanbul dal dva góly Liverpoolu, jehož dres také v minulosti oblékal.

„To je pro nás velmi pozitivní zpráva. V útoku máme určité problémy a Milan měl zdravotních potíží v poslední době až dost. Proti Liverpoolu teď znovu dokázal, že střelcem je. Jsem moc rád, že je Baroš po zdravotní stránce v pořádku a věřím, že mu to vydrží i nadále. Milan je pro nás moc důležitý,“ poukazuje kouč.

V Turecku ještě sezóna nezačala. Její start byl kvůli vyšetřování velké korupční aféry o celý měsíc odložen. Baroš tak naskočí do reprezentace rovnou z přípravy. „To je pro nás samozřejmě nepříjemné. Kromě Milana se to týká také Sivoka a Rajnocha. Jsou však natolik zkušení, že jejich forma bude dobrá,“ věří Bílek.

Reklama

Související témata: