Hlavní obsah

Obránce Vomáčka jde ze Slavie do nizozemského De Graafschapu

Fotbalový obránce Benjamin Vomáčka se stal posilou nizozemského prvoligového celku De Graafschap, kam zamířil po dvou letech strávených v pražské Slavii. Dvaatřicetiletý stoper se v novém působišti dohodl na roční smlouvě s opcí na další sezónu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Slávista Vomáčka (vlevo) opouští pražskou Slavii a míří do nizozemského De Graafschapu.

Článek

ČTK to řekla Vomáčkova agentka Hana Nováková, která na přestupu spolupracovala s dalším manažerem Jiřím Müllerem. Vomáčka v jarní části sezony ve Slavii nastoupil jen ke dvěma zápasům, ve vršovickém celku se postupně stal "nepotřebným" hráčem, ale teď se těší na novou výzvu v nizozemské lize.

"Jsem rád, že jsem dokázal, že snad ještě nepatřím do starého železa. Mám za sebou trochu období nejistoty, kdy jsem nevěděl, kam zamířím. A že vyšla zrovna nizozemská liga, to je pro mě absolutně perfektní," řekl ČTK Vomáčka.

V De Graafschapu, který sídlí v nizozemském městě Doetinchemu, si vyzkouší angažmá ve druhé zahraniční soutěži. Liberecký odchovanec podstatnou část kariéry strávil na Slovensku, kde hájil barvy Slovanu Bratislava a později Žiliny, odkud před dvěma lety odešel právě do Slavie.

Působení ve Slavii ovlivnila zlomenina lýtkové kosti

Na druhou část působení v sešívaném dresu Vomáčka nebude vzpomínat příliš rád. I vinou zlomeniny lýtkové kosti v podzimní části sezóny nastoupil v minulém ročníku jen k osmi ligovým duelům, na jaře už dostal šanci jen dvakrát. "To zranění hodně ovlivnilo mé celkové působení ve Slavii," řekl Vomáčka.

V De Graafschapu by měl nastupovat v základní sestavě, Vomáčka tak zřejmě zažije žhavou ligovou premiéru, protože jeho nový klub se ve víkendové premiéře soutěže postaví proti Ajaxu Amsterodam. "Stihl jsem tady odehrát jeden přípravný zápas. Trenér mě chválil, snad byl spokojený," uvedl Vomáčka.

V nizozemském týmu, který loni skončil na čtrnáctém místě soutěže, se mohl potkat s českým krajanem a brankářem Tomášem Vaclíkem. Ten měl do De Graafschapu přestoupit z Viktorie Žižkov, ale jeho angažmá na poslední chvíli zhatila zdravotní prohlídka, kterou bývalý brankář reprezentační jednadvacítky neprošel. Zdravotní testy ve středu čekají i Vomáčku, ale ten se prý neobává komplikací. "S Tomášem Vaclíkem jsem nemluvil, takže nevím, v čem byl problém. Ale já strach nemám, nikdy jsem potíže neměl," dodal Vomáčka.

Reklama

Související témata: